Problema arieratelor SNLO, discutată la Bruxelles

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a discutat, în 29 iunie, la Bruxelles, cu oficiali europeni, despre soluţionarea problematicii arieratelor companiilor de stat Termoelectrica, CNH Petroşani, Oltchim, SNLO şi ELCEN Bucureşti. La întâlnire a participat şi directorul SNLO, Daniel Burlan.

La întâlnire a participat directorul în cadrul Direcţiei Generale Afaceri Economice şi Financiare, din cadrul Comisiei Europene, Istvan Szekely, cu directorul în cadrul Direcţiei Generale Concurenţă din cadrul Comisiei Europene, Paul Csiszar, cu şeful Misiunii FMI în România, Jeffrey Franks,  precum şi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

”Reuniunea de consultări a vizat soluţionarea problematicii arieratelor companiilor Termoelectrica, CNH Petroşani, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi ELCEN Bucureşti. În cadrul reuniunii au fost prezentate  modalităţile de reducere a arieratelor astfel încât angajamentele asumate de România în ultima scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să respecte legislaţia comunitară în materie de ajutor de stat”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de Ministerul român al Economiei.

Reprezentanţii Ministerului Economiei spun că măsurile propuse de partea română ”au fost apreciate favorabil” şi că ”au condus la deschiderea unui dialog mai strâns cu Comisia Europeană”.(M.M.)

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: