Probleme organizatorice la concursul pentru directorii de şcoli

Sute de profesori şi alte sute de supraveghetori şi observatori au fost miercuri, 12 octombrie, la Şcoala Pompiliu Marcea din Târgu Jiu, acolo unde a fost organizat concursul pentru funcţiile de director şi director adjunct la colegii, licee, şcoli şi grădiniţe. Concursul a început la prima oră, dar a durat până seara, candidaţii fiind prezenţi şi la corectarea testelor grilă.

Candidații care au intrat în cursa pentru șefia unităților școlare din Gorj au susținut miercuri, 12 octombrie, la Școala "Pompiliu Marcea" din Târgu Jiu, proba scrisă care a constat într-un test grilă. Aceștia au avut nevoie de 70 de puncte din cele 100 pentru a promova această primă testare, care a fost mai mult una psihologică. 80 de comisii au fost formate pentru evaluarea tuturor candidaților pe unități școlare. Au fost candidați care au lipsit, 6 la număr, conform inspectorului școlar Georgeta Popescu.
Subiectele au ajuns la candidați, la cei 176 prezenți, cu o jumătate de oră întârziere. Cei care au susținut probele au stat în clasă până li s-a comunicat rezultatul, iar ceilalți contracandidați au putut să vadă lucrarea fiecăruia. "Am fost în comisia de la Școala nr.1. Două concurente s-au înscris la funcția de director plin, una nu s-a prezentat, iar cealaltă nu a obținut punctajul de trecere. La funcția de director adjunct au fost două persoane care nu au candidat și pentru postul de director plin. S-a ocupat postul de adjunct, dar nu cel de director plin. Bine, mai urmează și celelalte probe", a declarat Marcel Romanescu, membru în una din comisiile de concurs.
Au fost voci din rândul membrilor de comisii care au reclamat proasta organizare a concursului. Unii profesori au spus că acest concurs trebuia să fie organizat într-o școală mai mare, pentru că numai membrii comisiilor erau 400 la număr, la care s-au mai adăugat observatorii, doi pe fiecare comisie. Membrii comisiei au fost convocați inițial în sala de sport a unității școlare care s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Vizualizări: 701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: