Probleme pentru Cicâldău în sistemul de joc al Craiovei

Evoluţiile lui Alexandru Cicâldău sunt într-o scădere evidentă de la venirea lui Marinos Ouzoundis la Universitatea Craiova. Se pare că problemele au apărut după schimbarea sistemului de joc al oltenilor de către noul tehnician.

De când a fost transferat în Bănie, în urmă cu trei ani, decarul adus de la FC Viitorul a dat randament foarte bun indiferent de antrenorul care a fost pe banca oltenilor, Devis Mangia, Victor Piţurcă, Cristiano Bergodi sau Cornel Papură. O dată cu trecerea la sistemul 4-2-3-1, grecul Ouzounidis l-a distribuit pe Cicâldău într-o altă poziţie, în spatele vârfului de atac, iar prestaţiile mijlocaşului n-au mai fost cele scontate. În  4-3-3, Cicâldău se încadra ideal în postura de inter, făcând ambele faze, fiind eficient la construcţie şi la finalizare, el fiind, de altfel, golgheterul echipei, atât în stagiunea precedentă, cât şi în cea actuală, după cum a informat Pro Sport.

De când a venit Marinos Ouzounidis în Bănie, Cicâldău nu a oferit nicio pasă de gol şi chiar dacă a marcat de trei ori, reuşitele au venit din faze fixe: penalty-uri transformate la Mediaş şi în Cupa României la Botoşani şi o lovitură liberă concretizată în meciul din campionat cu FC Botoşani. Evoluţia per ansamblu a lui Cicâldău este una sub aşteptări, iar el pare apăsat în ultimele jocuri de nereuşitele sale, care au culminat cu penalty-ul ratat în derby-ul cu FCSB.

Problema lui Cicâldău nu pare însă a fi legată atât de poziţia nouă în care este dispus, ci de rolul său concret în strategia tactică, de zona acoperită şi atribuţiile conferite de Marinos Ouzounidis, fiindcă, de pe acelaşi post, la echipa naţională, mijlocaşul de 23 de ani a avut o evoluţie consistentă şi a reuşit o dublă, în singurul meci în care Mirel Rădoi l-a folosit titular, cel din Armenia. Mai mult, la ambele reuşite assist-urile au venit de la un coleg de la echipa de club, Nicuşor Bancu.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: