Proces pentru poliţistul acuzat de şantaj

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au finalizat cercetările în dosarul care îl vizează pe un poliţist local acuzat de şantaj. Laviniu Vasile Ardeoaica a fost trimis acum în judecată şi acuzat că l-a şantajat pe un om de afaceri din oraş cu care, anterior, avusese un conflict. Poliţistul a şi fost reţinut în acest dosar pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu, Ştefan Şarpe fiind cel care a mers la procurori şi s-a plâns de faptul că omul legii îi cerea bani ca să nu îl reclame la rândul său.

Şarpe şi Ardeoaica au avut un conflict în luna martie chiar în zona Pieţei Centrale din municipiu, acolo unde afaceristul are o cârciumă. Fiul său a fost implicat atunci într-o tamponare minoră, iar el a venit cu gura mare şi a început să îi ameninţe pe poliţişti şi să îi înjure, scena fiind filmată de un alt poliţist local. Iniţial, Ardeoaica a vrut să depună plângere la Parchet pentru ultraj, dar a ezitat, Şarpe încercând prin intermediari să îl convingă pe acesta să nu facă un asemenea demers. În cele din urmă, afaceristul a ajuns el la procurori pentru a reclama că poliţistul îi cere bani pentru a nu depune plângere împotriva sa, Ardeoaica fiind apoi prins în flagrant.

Trimiterea în judecată a poliţistului local nu presupune însă şi finalizarea tuturor cercetărilor pentru că procurorii s-au autosesizat acum cu privire la faptele de ultraj şi au deschis un dosar penal şi în cazul lui Şarpe, ancheta în privinţa omului de afaceri fiind în derulare.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: