Procesul foştilor primari din Drăguţeşti, repus pe rol

Curtea de Apel Craiova a decis ieri să trimită spre rejudecare un dosar în care doi foşti primari din Gorj au fost prinşi cu mâţa-n sac. În acest dosar, fostul primar al comunei Drăguţeşti, Ion Modroiu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Vasile Moşoiu, tot fost primar, a fost amendat administrativ cu suma de o mie de lei. Acum, procesul va fi rejudecat la prima instanţă.

Veste bună, ar putea spune unii, pentru foștii primari ai comunei Drăguțești, Ion Modroiu și Vasile Moșoiu, dușmani în campaniile electorale, dar inculpați în același dosar penal pe care îl au pe rolul instanțelor de judecată încă din 2012. Curtea de Apel Craiova e instanța care ar fi trebuit să clarifice situația celor doi printr-o decizie finală, însă instanța din Bănie a dispus ieri trimiterea pentru rejudecare a dosarului la Judecătoria Târgu Jiu, procesul urmând să fie reluat, așadar, de la zero, ceea ce presupune încă vreo câțiva ani de audieri și drumuri făcute la instanțe de către inculpați.

În acest dosar mai sunt trimise în judecată alte două persoane, respectiv dirigintele de șantier Nicolar Isar și omul de afaceri Valentin Frunză, a cărui firmă a făcut două punți și un pod peste Jiu, banii guvernamentali fiind plătiți prin intermediul Primăriei Drăguțești și pentru lucrări neefectuate, după cum spun procurorii. Singura sentință cu condamnare pronunțată până acum, dar anulată de decizia de la Craiova, a stabilit pedepse de câte 2 ani cu suspendare pentru toți inculpații, mai puțin pentru Moșoiu, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de doi ani.

Vasile Moșoiu a plătit prejudiciul care i se imputa de către anchetatori, circa 40.000 de lei, și s-a ales cu o amendă de 1000 de lei, care devine și ea istorie, deși, după rejudecare e posibil ca viitoarea pedeapsă să fie din nou aceeași, așa cum nu e exclusă nici atunci o eventuală rejudecare, situații de acest gen fiind înregistrate în alte procese penale. Moșoiu și-a pierdut însă mandatul de primar în vară, după ce instanțele l-au condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese, după ce ar fi vândut Primăriei Drăguțești un teren. El a fost suspendat din funcție prin ordin al prefectului Alin Văcaru, fostul edil contestând însă decizia, ieri având programat primul termen în dosarul respectiv.

Modroiu: Procesul a fost tratat superficial

Fostul primar Modroiu se bucură pentru reluarea procesului, acesta considerând că pedeapsa pentru Moşoiu fusese prea mică. ”La Judecătoria Târgu Jiu s-au perindat cinci judecători pe acest dosar şi ultima judecătoare a dat, după numai câteva înfăţişări, sentinţa cu condamnare pentru mine şi amendă administrativă pentru Moşoiu, deşi picioarele punţilor plătite de el s-au aplecat la 45 de grade. Curtea de Apel Craiova a casat sentinţa asta şi a trimis spre rejudecare văzând că procesul s-a tratat superficial. Lui Moşoiu îi este frică pentru că această amendă se poate transforma în altă pedeapsă pentru el”, a spus Ion Modroiu, fostul primar al comunei Drăguţeşti.

Vasile Moşoiu mai are în prezent o condamnare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Şefii PNL Gorj au anunţat recent că Moşoiu este favorit în lupta pentru primăria Drăguţeşti, asta deşi teoretic partidul nu mai vrea „penali” pe liste.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: