Procesul polițiștilor bătăuși, aproape de final

Câțiva martori mai sunt de audiat în procesul celor doi polițiști și a jandarmului acuzați că în septembrie anul trecut au bătut un bărbat din Târgu Jiu chiar în sediul Poliției Municipale, primăvara aceasta fiind șanse mari să aflăm un verdict din partea judecătorului Gheorghe Gârcu. Ieri acesta a audiat încă cinci martori din proces, printre care și doi agenți ai Poliției Rutiere, dar și pe mama și sora lui Ion Cucăilă, bărbatul bătut cu bestialitate de oamenii legii.

Agenții de la Rutieră erau în tură și se aflau la intrarea pe strada Meteor când, dimineața la ora 5.00, un necunoscut ce duhnea a băutură a venit și le-a cerut să îl transporte acasă, în zona Slobozia, pe motiv că l-ar fi bătut alți polițiști și că nu mai poate de durere. Evident că oamenii legii nu aveau cum să devină taximetriști, ieri ei trebuind să povestească despre cum arăta și ce spunea Cucăilă că îl durea la acel moment.

Și rudele bărbatului agresat au trebuit să îi relateze judecătorului de caz informații despre cum au aflat de la acesta de bătaia primită, despre starea în care se afla și despre cum a reușit să fie salvat în ultima clipă, medicul Gheorghe Neață operându-l de două ori pe Cucăilă. Bărbatul a avut inclusiv intestinul gros rupt în urma loviturilor primite cu bocancii și bastoanele, el susținând că violențele s-au comis în duba Poliției și în sediul Poliției Municipale, cazuri de acest gen fiind relatate în ultimele zile și în alte locații din țară, inclusiv la București. În capitală a fost organizat și un protest împotriva unui polițist care este arestat preventiv pentru că l-a bătut pe un bărbat până l-a ucis, la Târgu Jiu polițiștii bătăuși așteptând încrezători verdictul instanței în privința nevinovăției lor…

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: