Începe judecata în dosarul „Masa caldă”. După 8 ani!

Începe judecata în dosarul în care circa 20 de foști directori din minerit sunt acuzați de delapidare, pentru că au permis ca din hrana minerilor să fie asigurată și masa sportivilor de la cluburile unde Societatea Națională a Lignitului Oltenia avea calitatea de asociat. 

Dosarul a fost deschis în anul 2013 și a ajuns în instanță abia în 2017. De atunci și până acum, dosarul s-a plimbat între instanțe și parchet, pentru remedierea unor neregularități din rechizitoriu.

Așa s-a întâmplat și luna trecută, când Tribunalul Gorj a decis restituirea dosarului către procurori. Aceștia au făcut contestație, iar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința de la Târgu Jiu.

„Admite contestaţia parchetului, desfiinţează în totalitate încheierea din 04.05.2021 şi, rejudecând: Constată remediate neregularităţile din rechizitoriu. În baza (...) constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 627/P/2017 din 30.06.2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, astfel cum a fost completat prin ordonanţa nr. 627/P/2017 din 30.03.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Ciorecan Alexandru, Creţan Vasile, Mezinca Mircea, Iovan Sorin Ioan, Gheorghescu Florentin Nicu, Râbu Vasile, Ghiga Ion, Dondera Ion, Stelescu Nicolae, Giuranu Liviu, Bojincă Constantin, Năstasie Sebastian, Căciulan Marinela Ana (fostă Drăghici), Giuran Nicolae, Tatomir Valentin, Ciocan Fănel, Popescu Gheorghe, Mihăilă Virgil, Olaru Marian, SC Cazare Cantine Motru SA. Obligă pe contestatorul inculpat Stelescu Nicolae la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Restul cheltuielilor judiciare, inclusiv cheltuielile cu onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în sentința din 28 iunie.

Un control al CE Oltenia a scos la iveală faptul că, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate, în plus, circa 300.000 de porții de mâncare. Firma Cazare Cantine Motru SA, patronată de omul de afaceri Alexandru Ciorecan, a fost beneficiara acestor decontări. În total, anchetatorii vorbeau despre un prejudiciu de peste 2,5 milioane lei.

Recent, Curtea de Apel Craiova i-a achitat pe toți inculpații acuzați de abuz în serviciu în dosarul „Masa caldă II”, aici prejudiciul calcul fiind de o jumătate de milion de lei.

Vizualizări: 6,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: