Procurorul general, despre cazul Sorina: Am ales să mă implic

Procurorul general interimar Bogdan Licu este atacat dur de așa-zișii apărători ai Justiției, pentru că a îndrăznit să ceară în instanță revizuirea adopției în cazul Sorinei, fetița luată târâș din casa asistentului maternal de un alt procuror care nu a pățit nimic după abuzul comis. 

”Nu am vrut nimic altceva decat să respect legea şi să-mi fac datoria. Am aflat din presă de acest caz. Legea m-a obligat sa nu stau si sa fiu spectator. Cererea care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmăreşte ceva în plus faţă de ce am facut până acum, ci doar ca Sorina să beneficieze de consiliere psihologică pe durata a trei luni înainte de a pleca din ţară, pentru ca, atunci când va pleca din ţară, să fie împăcată cu situaţia în care se află. Nu puteam să stau şi să aştept.  Eu am ales să mă implic”, a  declarat Bogdan Licu.

El a mai spus că tot ce a avut în vedere în principal a fost interesul copilului. ”Tot ceea ce am făcut am făcut cu bună credinţă”, a precizat el.

Întrebat în legătură cu faptul că solicitarea sa de revizuirea a sentinţei de adopţie a Sorinei,a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova, decizia fiind definitivă, Licu a replicat că nu comentează hotărârile judecătoreşti.

”Rămâne acea ordonanţă, cerere de ordonanţă preşedinţială care este în acest moment la Judecătoria Slatina. În toate demersurile pe care le-am făcut am mizat pe o decizie favorabilă, pentru că altfel nu aş fi făcut aceste demersuri”, a subliniat procurorul general, referindu-se la solicitarea de interzicere a părăsirii ţării, care urmează să fie discutată Judecătoria Slatina.

Vizualizări: 2,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: