Procurorul şi avocatul

„Acum descopăr şi eu lucrurile astea cu avocaţii, că până acum am fost doar procuror”. Este declaraţia făcută luni, 14 septembrie 2015, la Târgu Jiu, de Victor Ponta. Acesta voia să explice faptul că şi-a mutat domiciliul de la Baia de Fier la Bucureşti, pentru a primi mai uşor citaţiile, că îi fac liberalii tot felul de dosare.

Ponta, cel care în anii 2006-2009 a câştigat vreo 400.000 de euro din avocatură, spune că până acum a fost numai procuror. Deja DNA a demonstrat că de la Casa Şova a primit peste 40.000 de euro fără să presteze nimic. Aşa o fi şi cu restul de bani, de uită Ponta că a fost avocat? Oare numele lui de specialist în drept penal apare măcar într-un dosar de la instanţă, a reprezentat vreodată pe cineva la proces sau i-au intrat aiurea banii în conturi? Ponta a trecut în declaraţiile de avere sume importante obţinute din avocatură, dar întotdeauna a evitat să răspundă la întrebarea: de unde? Păcat că inspectorii ANAF şi procurorii nu intră mai mult în subiect, că ar avea surprize. Nu doar sursele de venit ale avocatului Ponta ar trebui mai bine verificate, ci şi cum a împărţit Casa Şova milioanele de euro primite de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari. La Ponta, mare deputat de Târgu Jiu la data încasării banilor, au ajuns doar 40.000 de euro. Nu o mai fi împărţit Şova cu nimeni? Poate mai sunt şi alţi politicieni pe statul lui de plată din acea vreme.

Ponta a mers ieri la DNA cu o decizie CEDO, pe care vrea să o folosească drept precedent pentru a scăpa de dosarul penal. Dacă dosarul era la prietenul Niţu, poate că îi mergea, dar procurorul DNA l-a trimis la registratură. Ponta zice că, potrivit CEDO, un avocat poate fi plătit şi fără să presteze servicii juridice, dacă plăteşte corect taxele pe sumele încasate. Aşa o fi, dar ce să-i facem noi lui Ponta dacă nu a ştiut asta în 2011, când speriat de controalele lui Blejnar a falsificat procese verbale, cum că a prestat servicii. Vrând să acopere ceea ce chiar el credea că este o ilegalitate, a mai comis încă una.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: