Produsele contaminate cu aflatoxină, retrase de la comercializare

Noua alertă alimentară care viza contaminarea mai multor produse lactate cu aflatoxină a pus pe jar autoritățile județene. Reprezentanții Direcției Sanitar -Veterinare și pentru Siguranța Alimentară au verificat toate magazinele care comercializează produse lactate. Au fost recoltate probe care s-au trimis la un laborator din țară pentru analize.

Produsele lactate suspectate că ar fi contaminate cu aflatoxină au fost retrase de la comercializare și în județul Gorj. Reprezentanții DSVSA au luat imediat măsuri și au retras de la comercializare din magazinele din județul Gorj toate produsele lactate aduse de distribuitorul din județul Dolj.  „Situația este sub control în județul Gorj. Au fost găsite produsele incriminate și în câteva magazine din județul Gorj. Este vorba numai de brânză, nu și despre lapte, iaurt sau smântână, dar toate produsele au fost puse sub sechestru”, a declarat Ion Iliuță, director DSVSA Gorj.

S-au recoltat probe și de la producătorii din Gorj

Reprezentanții DSVSA Gorj au recoltat probe din produsele puse sub sechestru pe care le-au trimis la analize într-un laborator din țară.  Mai mult decât atât, pentru siguranța cetățenilor au fost verificate și restul produselor lactate, inclusive cele distribuite elevilor prin Programul „Laptele și Cornul”. Verificări s-au făcut și la mai multe ferme din Gorj. „Laptele care se consumă la școală de elevi este controlat și nu sunt probleme. Noi am recoltat probe de la toate fabricile de lapte din județ, de la automatele de lapte, dar și de la fermele din Gorj pentru a elimina orice suspiciune. Acum așteptăm rezultatele analizelor de laborator”, a mai precizat Ion Iliuță.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: