Profa de şpagă va primi despăgubirile aproape de „sfârşitul lumii”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat termenul la care va începe procesul prin care profesorul universitar Mariana Văduva solicită daune statului român, judecata la instanţa supremă fiind programată să înceapă tocmai în primăvara anului viitor.

Tocmai pe 24 aprilie 2012 ar urma să se judece faza finală a acestui proces început la Târgu Jiu în urmă cu un an, mica reformă din justiţie şi lungile termene dispuse la Înalta Curte aducând-o pe reclamantă în situaţia de a crede că mai aproape poate fi „sfârşitul lumii”, despre care se tot vorbeşte pentru anul viitor, decât o sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul său.

Mariana Văduva a dat statul român în judecată şi a solicitat „reparare prejudicii erori judiciare” după ce instanţele de judecată au găsit-o nevinovată în procesul de corupţie pe care l-a avut pe rol. Aceasta, în calitate de cadru didactic la Universitatea Constantin Brâncuşi, iar în februarie 2007 a fost reţinută pentru 24 de ore în urma unui flagrant, ulterior aceasta internându-se la spital din cauza problemelor medicale. Procesul care a urmat nu a fost unul bazat pe suficiente probe şi, astfel, de dosarul instrumentat de fostul prim-procuror Emil Moţa s-a ales praful, magistraţii găsind-o nevinovată pe Văduva, deşi, în rechizitoriu, anchetatorul vorbea despre „notorietatea” de „profă şpăgară” a inculpatei.

DESPĂGUBIRI

Procesul privitor la daunele solicitate de Văduva s-a judecat până acum la Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova, cadrul universitar obţinând despăgubiri în cuantum de 50.000 de lei.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: