Profesori de nota 5, la catedrele şcolilor din Gorj

Cei care doresc să ocupe un post în învăţământul gorjean şi au obţinut note sub cinci mai au acum o şansă. Mai mult, astăzi are loc examenul pentru posturile de suplinitori. Nici la acest examene nu vor lipsi camere de luat vederi, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

Aproximativ 250 de candidaţi s-au înscris la examenul pentru suplinitori de astăzi. Este vorba de cei care doresc să devină dascăli, dar care la examenul de titularizare din iulie nu s-au prezentat sau nu au reuşit să obţină o notă peste cinci. Ca şi la titularizare, când au fost scoase la concurs numai 36 de posturi, nici pentru suplinitori oferta nu este una prea bogată. În unităţile de învăţământ din Gorj sunt numai 26 de posturi de suplinire cu catedră întreagă şi aproximativ 100 de posturi cu jumătate de catedră. „S-au înscris 249 de candidaţi care trebuie să ştie că exigenţa va fi la fel ca la titularizare. Noi sperăm că de această dată să se prezinte la examen, nu cum au făcut la titularizare, unde am avut foarte mulţi absenţi. Camerele de luat vederi vor funcţiona şi de această dată. Examenul pentru posturile de suplinitori va fi organizat tot în două centre, iar lucrările se corectează într-un alt judeţ”, spune Gheorghe Mitescu, Inspector Şcolar Adjunct al  Inspectoratului Şcolar judeţean Gorj.

PRIORITATE

Cei care vor da examen azi trebuie să ştie că au mai puţine şanse decât cei care au luat 5, dar au participat la examenul din iulie. Candidaţii care la titularizare au obţinut nota cinci, pentru că au prioritate în faţa celor care participă acum la examen şi care obţin o notă mai mare.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: