Profesori-mentor pentru debutanții în învățământ

Profesorii care pășesc pentru prima dată în învățământ vor beneficia de sprijinul unui profesor mentor, care le va ghida activitatea didactică. Pentru a obține calitatea de mentor, cadrele didactice trebuie să își depună un portofoliu și să treacă printr-o probă practică. Înscrierile încep din această lună, iar rezultatele se vor afla abia în luna iunie. Ideea este ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să existe astfel de profesori.

Directoarea Corpului Didactic Gorj spune că orice profesor care este titular în învățământ, deține gradul didactic I, are calificativul ”Foarte Bine” și nu a fost condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni poate deveni profesor mentor pentru dascălii debutanți. ”Nu există o limită. Cine dorește și cine se încadrează în aceste condiții poate să îşi depună dosarul. Cel mai bine ar fi să existe astfel de profesori în fiecare unitate de învățământ. Noi am transmis procedurile în toate școlile”, spune Luminița Sandu.

Profesorul mentor instruiește și formează prin exemplul personal și este un model prin cunoștințele științifice de specialitate. De asemenea, stagiarul beneficiază de asistență din partea acestuia până la obținerea definitivatului în învățământ. Calendarul concursului se va anunța în perioada 1-10 februarie, urmând ca în intervalul 11-20 februarie fiecare candidat să își depună portofoliul personal la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. O comisie formată din inspectori și directori de școli vor anunța candidaturile admise, urmând ca în intervalul 1 aprilie-31 mai să se deruleze probele practice.

Luminița Sandu, directoarea Corpului Didactic Gorj spune că fiecare profesor care îndeplinește condițiile va susține o lecție la disciplina predată, la școala unde își susține orele. Cadrele didactice vor afla dacă au fost selectate pentru a deveni profesori mentori în perioada 1-15 iunie.

COMISIE

Comisia județeană ce se va organiza la nivelul va fi condusă de Luminița Sandu, directorul Casei Corpului Didactic, vicepreședinte va fi Ion Elena, iar inspectoarea Camelia Bibere va îndeplini funcția de secretar. Printre membrii comisiei se numără directorii Valeriu Drulă, Petre Ciungu și Marcela Mrejeru și inspectorii Liliana Andrițoiu, Constantin Florescu și Emil Pătrășcoiu.

BENEFICII

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori și fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice dacă derulează activități de mentorat în anul școlar respectiv. Acesta poate coordona unul sau doi profesori stagiari.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: