Profesori titulari, afectaţi de restrângerea de activitate din învăţământ

Un număr de 16 profesori titulari din Gorj vor trebui să predea la alte unități școlare decât la cele care sunt titulari începând cu anul școlar 2015-2016. Măsura a fost luată ca urmare a restrângerii activității la unitățile școlare care au probleme cu numărul de elevi. Printre unitățile de învățămând afectate de acest proces se numără și câteva licee și grădinițe din Târgu Jiu însă majoritatea sunt din mediul rural.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au precizat ieri că aceste cadre didactice vor fi privilegiate la mișcarea personalului didactic. ”În aceste unități de învățământ se restrânge activitatea ca urmare a numărului mic de elevi. Prin urmare, un număr de cadre didactice vor fi redistribuite către alte unități școlare însă precizăm că vor fi privilegiate pentru a obține cele mai bune posturi pentru că sunt deja titulare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cele mai multe posturi care se vor restrânge sunt în mediul rural și vizează în special educatorii și învățătorii. Astfel, la școala gimnazială din Slivilești, Godinești, Dănciulești, Negomir, Vladimir, Albeni, Roșia de Amaradia și Tismana se restrânge câte un post de educator/institutor, la școala gimnazială Țicleni și Vladimir câte un post de învățător pentru învățământul primar, la școala gimnazială Rovinari, un post pe disciplina istorie și la școala gimnazială ”George Uscătescu” din Târgu Cărbunești un post de educație fizică și sport.  În Târgu Jiu, la Colegiul Tehnic Nr.2 se restrânge activitatea unui profesor de chimie industrială, la Colegiul Auto ”Traian Vuia” un post de matematică, iar la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” un post de electrotehnică/electromecanică. Tot în Târgu Jiu se restrânge un post de educator pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor”.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: