Profesorii de la Şcoala Specială îşi cer drepturile în instanţă

Cadrele didactice de la Şcoala Specială din Vădeni îşi cer drepturile salariale în instanţă. Banii ceruţi de aceştia reprezintă plata tranşelor de vechime gradul I de peste 30, 35 şi 40 de ani. Sumele datorate profesorilor se ridică la aproape 900 de milioane de lei vechi.

21 de cadre didactice de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, situată în Vădeni, au ajuns la Curtea de Apel Craiova pentru a-şi recupera banii care li se cuvin din tranşele de vechime pentru gradul 1 peste 30, 35 şi 40 ani, încă din anul 2006. În timp ce colegii lor din ţară şi din judeţ au cheltuit deja aceşti bani, profesorii de la Şcoala Specială sunt singurii care nu au luat aceşti bani din cauza unei greşeli de tipărire. În dreptul ordonatorului de credite care trebuie să acorde banii trebuia trecut Consiliul Judeţean, iar din greşeală a fost trecut Consiliul Local. Deşi au câştigat procesul definitiv şi irevocabil, oamenii nu au putut intra în posesia banilor, pentru că cei care erau invocaţi în dosar, anume Consiliul Local, nu erau adevăraţii datori, ci  Consiliul Judeţean. „Nu ştim de unde a pornit greşeala, cred că la tipărire, dar oricum am făcut recurs la Curtea de Apel Craiova şi sunt convins că vom câştiga, pentru că până la urmă este dreptul acestor profesori”, declară Vasile Mija, liderul FSLI, filiala Gorj.

Sumele care se cuvin cadrelor didactice de aici se ridică la aproape 900 de milioane de lei vechi, bani care trebuie daţi de la bugetul Consiliului Judeţean. Cei 21 de profesori mărturisesc faptul că banii le-ar fi extrem de necesari în această perioadă, însă încep să-şi piardă speranţa că le vor mai fi daţi vreodată. „Eu spre exemplu trebuie să primesc 1.600 de lei, dar am colegi care trebui să ia mai mult ca mine. Nu ştiu ce să mai zic. Am câştigat primul proces de aproape doi ani şi până acum nu am văzut niciun ban. Vă daţi seama că am nevoie de ei pentru că am credite de achitat şi acum cu salariul diminuat ar fi bineveniţi, dar oricum dacă o să câştigăm şi de această dată în instanţă, abia prin 2013 o să-i primim”, susţine Ileana Mihalcea, profesor la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu.

La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Târgu-Jiu învaţă peste 170 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 21 de ani, care suferă de afecţiuni severe

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: