Profesorii gorjeni nu vor mai primi bilete de odihnă subvenţionate

Dascălii care doresc să se relaxeze într-o staţiune din România trebuie să scoată bani din buzunar. Statul nu le mai asigură jumătate din cheltuielile unei vacanţe aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori. În 2009 în Gorj au beneficiat de bilete de odihnă subvenţionate de Ministerul Muncii circa 300 de cadre didactice.

Dacă în anii trecuţi în Gorj era bătaie mare pe biletele de odihnă, anul acesta dascălii nu mai au de ce să-şi poarte pică unu altuia, nimeni nu va beneficia de o vacanţă plătită pe jumătate de către Ministerul Muncii. Angela George, cadru didactic la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu jiu se numără printre dascălii pe care i-a întristat această veste. Femeia lucrează în sistemul de învăţământ de mai bine de 14 ani. Acesta este primul an în care a depus cerere în vederea obţinerii unui bilet de odihnă subvenţionat de Ministerul Muncii. „Culmea ironiei, tocmai când s-a decis să nu se mai acorde acest sprijin mi-am băgat şi eu cerere. Asta e, voi încerca să merg pe cont propriu, vroiam un bilet pentru Olăneşti, trebuie să merg la tratament nu la distracţie”, a spus Angela George, profesor Colegiu Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. 

Sindicaliştii din educaţie nu au fost deloc surprinşi de eliminarea biletelor de odihnă subvenţionate. „Ne aşteptam la varianta asta pentru că undeva în memorandumul Uniunii Europene şi Fondului Monetar erau prevăzute sistarea acestor bilete. Acum nici 10% dintre dascăli nu-şi vor mai permite să plece în concediu”, a precizat Vasile Mija, preşedinte SLI Gorj.

Vestea a bucurat totuşi pe cineva, reprezentanţii agenţiilor de turism. Aceştia s-au îngrămădit să le prezinte sindicaliştilor oferte care mai de care mai avantajoase. 

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: