Profesorii gorjeni protestează la Budapesta

Şase profesori din Gorj participă la euromitingul organizat astăzi la Budapesta. Dascălii gorjeni sunt nemulţumiţi de faptul că deşi şi-au câştigat recuperarea unor drepturi în instanţă, banii îi vor primi abia începând cu anul 2012.

Văzând că în ţară nu rezolvă nimic cu protestele, profesorii gorjeni au plecat spre Budapesta, unde participă la euromitingul organizat astăzi în capitala Ungariei. Cei şase dascăli vor să afle toată Europa condiţia profesorilor din România, susţine lidera Sindicatului Liber din Învăţământ Târgu-Jiu, Florinela Ponta. „O să mergem doar şase oameni, a mers cine a dorit. Este o întâlnire cu profesori din toate ţările Europei care vin la Budapesta pentru a-şi spune greutăţile cu care se confruntă. Acest euromiting este organizat de foarte mulţi ani, însă noi participăm pentru prima dată. Este incredibil cât de mare este diferenţa între noi şi profesorii din alte ţări. Păi profesorii din Spania, pentru reducerea salariilor cu doar 5%, au ieşit în masă în stradă pentru a protesta, iar la noi pentru 25%, nici 10% din cei care s-au anunţat că participă la mitinguri nu au mers”, susţine Florinela Ponta. Cei şase profesori care au plecat la Budapesta vor suporta din buzunarul propriu o parte din cheltuială, iar o altă parte este asigurată de sindicat. 

În urmă cu trei zile cei peste 2000 de dascăli din Gorj care aveau acţiuni în instanţă pentru recuperarea unor drepturi băneşti au câştigat în masă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Banii vor veni începând cu anul 2012, spun guvernanţii, fapt care îi nemulţumeşte teribil pe profesori şi i-a determinat pe cei şase să meargă la Budapesta pentru a protesta.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: