Profesorii, mofturoşi la biletele de odihnă

Dascălii gorjeni fac mofturi la biletele de odihnă. Deşi în 2010 nu au beneficiat de nici un bilet, ca urmare a măsurilor de austeritate, în acest an profesorii membri de sindicat au pretenţii atunci când vine vorba de alegerea unei staţiuni. Bătălia mare se dă pe staţiunile de pe litoral, cele de la munte nefiind foarte atractive pentru aceştia.

Cu toate că sunt puţine în comparaţie cu numărul mare de profesori membri de sindicat din Gorj, biletele de odihnă nu pot fi valorificate în totalitate. Profesorii vor să meargă numai în staţiunile de pe litoralul românesc, precum Venus, Saturn, Eforie Nord sau Neptun, nu în staţiunile balneare de la Herculane, Slănic Moldova sau Căciulata. Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, care are 3500 de membri, spune că în prima tranşă s-au primit 75 de bilete de tratament la munte şi la mare şi de curând a mai venit o suplimentare de 35 de locuri, pe litoral. Cu toate acestea, au rămas bilete nevalorificate în staţiunile din zona de munte. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Sindicatul Liber din Învăţământ, care numără peste 2.000 de membri. Aici, în primă fază s-au primit 39 de locuri, iar la suplimentare încă 22. Reprezentanţii sindicatelor spun că unele bilete rămân nevalorificate deoarece dascălilor nu le convine perioada respectivă, ori se plâng de distanţa mare pe care trebuie să o parcurgă până la destinaţie.

CONDIŢII

În acest an, profesorii care au un salariu mai mare de 2.000 lei trebuie să îşi achite integral costul biletelor, deoarece din acest an pentru aceştia nu se mai aplică reducerea cu 50% a biletelor. Pentru copiii cu vârstă şcolară se aplică o reducere de 25% din costul unui bilet.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: