Profesorii şi studenţii din UCB îşi aleg azi rectorul

Profesorii şi studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu îşi aleg azi rectorul pentru un nou mandat de patru ani. În cursa pentru cea mai înaltă funcţie au intrat profesorii Adrian Gorun şi Dorel Chiriţescu. Unul dintre cei doi contracandidaţi va afla dacă ziua de 13 este una cu noroc. Electorii îşi vor putea exercita votul la secţia de votare organizată în Sala de Consiliu a Facultăţii de Inginerie în intervalul orar 9.00-16.00.

Marea confruntare dintre cei doi candidaţi la funcţia de rector al UCB din Târgu Jiu, profesorii universitari Adrian Gorun şi Dorel Chiriţescu,va avea loc azi, 13 februarie. Din totalul electorilor 147 sunt cadre didactice şi 21 sunt studenţi. „Alegerile vor avea loc în intervalul 9.00-16.00 la Sala de Consiliu a Facultăţii de Inginerie din Târgu Jiu. Sunt 147 de cadre didactice cu drept de vot şi 21 de studenţi. Candidaţii pot participa la toate operaţiunile votului pentru a exista transparenţă la alegeri”, spune Mirabela Tufan, purtător de cuvânt în cadrul universităţii din Târgu Jiu. Conform Codului de conduită în alegeri, în această zi este interzisă continuarea propagandei electorale, precum şi sfătuirea alegătorilor să voteze sau nu un anumit candidat, purtarea de membrii comisiei de organizare a alegerilor sau de persoanele acreditate de ecusoane sau alte însemne de propagandă electorală, precum şi oferirea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat. Atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare, furtul urnei sau a documentelor electorale sunt de asemenea interzise. Condiţia ca alegerile pentru desemnarea rectorului să fie validate este ca participarea la vor să fie minim 2/3 din totalul celor cu drept de vot. Persoana care a obţinut cel puţin 50%+1 din voturile valabil exprimate va fi desemnată rector.

CALENDAR

Scrutinul va fi validat în perioada 14-17 februarie, după care, pe 20 februarie, dosarul aferent alegerilor va fi înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea emiterii Ordinului Ministrului de confirmare a Rectorului. Rectorul va fi confirmat la nivel de Minister în intervalul 21 februarie -1 aprilie 2012.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: