Profesorii UCB, plătiţi în funcţie de cât muncesc

Profesorii şi personalul din Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) vor fi remuneraţi în funcţie de munca depusă. Pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar se va verifica realizarea sarcinilor din fişa postului, iniţiativa, asumarea responsabilităţii şi adecvarea la complexitatea muncii.

În funcţie de rezultatele obţinute la evaluare se vor aplica diferenţieri salariale, în limitele 0-30% din venituri proprii. Evaluarea se va face anual, până în luna martie. În baza evaluării, 15% din personalul cu cele mai mari punctaje vor primi un spor de salariu de până la 20% pentru un an de zile. Punctajul maxim ce se va acorda va fi de cinci puncte pentru fiecare din cele patru criterii. „Deocamdată am aprobat punctajul pentru zece persoane din cei 75 care se încadrează în personalul nedidactic. Punctajele acordate au fost cuprinse între patru şi cinci puncte, cel mai mare punctaj obţinut a fost de 4.9 puncte. În cazul în care cineva va obţine sub un punct în urma evaluării, i se va desface contractul de muncă”, spune Liviu Neamţu, purtător de cuvânt în cadrul UCB. În a doua etapă va fi evaluat personalul didactic auxiliar, adică secretarele sau contabilii, iar în ultima etapă vor intra la evaluare profesorii universitari.

De asemenea, dascălii universitari vor fi evaluaţi şi pentru acordarea gradaţiei de merit. În acest sens, activitatea acestora va fi apreciată pe o perioadă de patru ani de  zile. La Facultatea de Inginerie vor fi acordate în acest an 13 gradaţii de merit, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor 16 gradaţii, Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale opt gradaţii, Facultatea de Ştiinţe Juridice şase gradaţii, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport patru gradaţii, iar personalul didactic auxiliar va primi 11 gradaţii.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: