Proiect inedit: Piese de teatru în sălile de clasă

Elevii din Gorj ar putea fi în scurt timp beneficiarii unui proiect educativ interesant. Patru licee din Târgu Jiu discută în acest moment posibilitatea introducerii teatrului în sălile de clasă, lucru care i-ar ajuta mult la literatură şi nu numai. Directorul teatrului dramatic „Elvira Godeanu”, Marian Negrescu, speră ca începând cu 15 noiembrie, elevii să poată deja beneficia de proiect.

Conducerea teatrului dramatic „Elvira Godeanu” şi-a propus ca pentru fiecare dramaturg studiat la liceu, elevii să aibă în faţă actorii teatrului care vor juca piesa studiată. În acest fel, elevii vor pleca acasă cu lecţia deja învăţată. „Este un proiect în colaborare cu catedrele de limba şi literatura română din licee astfel încât atunci când profesorii vor ajunge la un dramaturg, actorii noştri să meargă direct în sala de curs pentru un spectacol-lectură. Este un proiect mai ales în sprijinul elevilor care vor avea personajul în faţa lor”, a declarat Marian Negrescu, directorul teatrului dramatic „Elvira Godeanu”.

Trei licee şi-au dat acordul

Potrivit directorului Marian Negrescu, proiectul a fost deja prezentat la patru licee din Târgu Jiu care şi-au manifestat interesul. Urmează noi discuţii pentru răspunsul final. „Am prezentat proiectul pilot Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul „Ecaterina Teodoriu” şi „Virgil Madgearu”. Urmează să avem o discuţie şi cu conducerea de la „Spiru Haret”. Sperăm noi ca la 15 noiembrie să îl implementăm deja”, a declarat Negrescu.

DEZBATERE

Directorii liceelor din Târgu Jiu vor şi ele implementarea acestui proiect în şcoli însă trebuie dezbătut atât cu profesorii de română cât şi cu elevii. „Ştim despre ce este vorba, domnul director ne-a prezentat proiectul. În principiu suntem de acord dar săptămâna aceasta am organizat o dezbatere pe această temă şi cu profesorii şi cu copiii să vedem ce au şi ei de spus”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: