PROMISIUNE: Extinderea Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, în trei luni

Transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare de la Uzina Mecanică Sadu la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va face obiectul unei Hotărâri de Guvern în mai puţin de trei săptămâni. Va urma extinderea parcului în cel mult trei luni. Declaraţia aparţine lui Lori Boian, directorul general adjunct al Companiei Romarm, care dă asigurări că nu se vor pierde investitori din cauza lipsei de teren.

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va fi extins în cel mult trei luni. Acest lucru va fi posibil întrucât Guvernul va aproba transferul suprafeţei de circa 12 hectare de la Uzina Mecanică Sadu. Lori Boian, directorul general adjunct al Companiei Romarm spune că proiectul, în dublu exemplar, se află la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei, de la sfârşitul lunii aprilie, iar ieri a fost trimis şi la Ministerul Finanţelor spre avizare. „În cel mult două-trei săptămâni vom avea o Hotărâre de Guvern prin care se va aproba transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare de la Uzina Mecanică Sadu la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Pe data de 29 aprilie, proiectul a fost trimis la Ministerul Dezvoltării şi Administraţie, iar acum la Ministerul Finanţelor, spre avizare”, a declarat Lori Boian, directorul general adjunct de la Romarm.

Ieri, acesta a fost la UM Sadu, după care s-a întâlnit cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „M-am întâlnit cu domnul Călinoiu şi l-am informat în legătură cu stadiul în care se află lucrurile. Apreciem că, în cel mult trei luni, se va face predarea-primirea activelor. De asemenea, se vor scoate la licitaţie utilajele mai vechi pe care nu le mai folosim. Este vorba despre ventilaţii, ţevăraie erodată şi multe altele care vor putea fi date la fier vechi”, a menţionat Lori Boian.

COMPENSARE

Odată cu transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu, circa 60% din datoriile Uzinei Mecanice vor fi şterse. „În momentul de faţă, Uzina Mecanică Sadu are datorii de aproximativ 1,3 miliarde de lei vechi. Prin transferul terenului se vor compensa cam 57-58% din datorii”, spune Boian.

SOLICITĂRI

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu are o suprafaţă de 13,6 hectare. În incinta acestuia îşi desfăşoară activitatea 10 firme cu un număr total de aproximativ 500 de salariaţi. De curând, o firmă din Asia a solicitat circa 11 hectare de teren în vederea construirii unei fabricii, ce ar asigura sute de locuri de muncă pentru gorjeni. Negocierile cu reprezentanţii firmei din Asia au fost amânate din cauza lipsei de spaţiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: