Promisiunea lui Constantinides: Asesoft pierde titlul de campioană

Energia întâlneşte vineri, 24 aprilie, de la ora 19.00, Trabzonspor Medical Park în semifinala Eurochallenge. Partida se va disputa în Hayri Gur Spor Salonu, o sală construită cu 14 milioane dolari. Antrenorul Antonis Constantinides ştie că partida va fi dificilă, dar crede că presiunea va fi pe turci, iar acest lucru trebuie speculat. Acesta a acordat un interviu pentru site-ul clubului.

Reporter: Cât de dificil este adversarul pe care-l întâlnim vineri seara, Trabzonspor, în comparaţie cu ceilalţi adversari de la Final 4?

Antonis Constantinides: Este un meci foarte dificil. Jucăm în Turcia pe un teren care nu se poate compara cu celelalte deplasări ale noastre. Terenurile din Italia, Franţa, Kazahstan nu se compară cu cel din Turcia, terenurile enumerate sunt ca o biserică faţă de ceea ce e în Turcia. Am această experienţă, am jucat de două ori acolo şi ştiu cum este atmosfera. Echipele turceşti sunt mai agresive decât ceilalţi adversari cu care am jucat. În ceea ce priveşte nivelul lor, este o echipă care are părţi bune, dar şi mai puţin bune. Cu cât jucătorii noştri vor juca mai exact, cu atât avem şanse mari de a juca cu trofeul pe masă.

Rep.: Ar fi o minune ca Energia să câştige EuroChallenge?

A.C.: Dacă eram întrebat acum câteva luni spuneam că e dificil să ajungem în Final Four. Acum pentru mine cea mai grea partidă este cea din semifinale, dacă trecem cu bine, finala va fi mai uşoară.

Rep.: Din punct de vedere medical cum stăm?

A.C.: Suntem OK din punct de vedere medical, am avut şi câteva zile de odihnă. Avem o rotaţie scurtă, aşa că jucătorii au avut nevoie şi de zile de odihnă.

Rep.: Din punct de vedere fizic puteţi face faţă seriei de patru meciuri care vă aşteaptă în decurs de o săptămână?

A.C.: Ne-am ajustat pe parcursul campionatului la situaţia de a juca multe meciuri în zile puţine. Mai este puţin până la final, ne vom depăşi limitele, vom lupta până la capăt. Anul acesta a fost o situaţie inacceptabilă, duminică am jucat în campionat, iar marţi am jucat în cupele europene. Am găsit puterea şi am jucat, la fel vom face şi acum.

Rep.: Dacă ar fi în situaţia să aleagă, antrenorul Antonis Constantinides, ce ar alege: campionatul sau cupa europeană?

A.C.: Aleg campionatul. Nu vreau să mai văd Asesoft încă o dată campioană. 

Rep.: Ce spuneţi de meciurile cu Asesoft?

A.C.: Singurul aspect negativ este că nu avem destule zile ca să pregătim meciurile din semifinalele campionatului cu Asesoft. Îi ştim pe cei de la Asesoft, ne ştiu şi ei. Nu vom face greşeala să subestimăm echipa din Ploieşti, că nu mai sunt ceea ce au fost. Au mentalitatea de campioni, nimeni nu le dădeau şanse să câştige două meciuri la Timişoara după ce au pierdut primul meci acasă. Au câştigat 11 campionate în 12 ani.

Rep.: Vă temeţi de arbitraj în semifinală?

A.C.: Nu. Nu mă mai tem de nimic, nu poate fi mai rău decât la Sibiu (n.red- când Energia a fost eliminată din Cupa României în urma unui arbitraj controversat).

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: