Promovarea lui Moţa, şansa lui Grivei

Maria Moţa a revenit pe postul de secretar de stat în Ministerul Muncii, fiind numită director la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Şefa femeilor din PDL Gorj este, astfel, primul reprezentant al celor două partide aflate la putere care accede de la nivel de judeţ într-o funcţie importantă la nivel de Bucureşti. Ea a mai condus agenţia respectivă în perioada anilor 2005-2007, Moţa retrăgându-se din postul de conducere odată cu scoaterea de la guvernare a PDL.

Moţa este şi consilier judeţean din partea Partidului Democrat Liberal, funcţie din care va trebui însă să demisioneze pentru că este incompatibilă. Viitorul subprefect Liviu Andrei va trebui să demisioneze şi el din postul de consilier judeţean, fapt care îi va permite lui Gheorghe Grivei să redevină Consilier Judeţean. Acesta s-a înscris în PDL anul trecut, când era încă vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Anterior, el condusese filiala judeţeană a ţărăniştilor, iar până în 2004 fusese şef al PNL Gorj, după ce timp de mai mulţi ani militase în fostul Partid al Alianţei Civice.

Numirea Mariei Moţa se face în ciuda blocajului politic existent la nivel de judeţ între filialele PSD şi PDL. Unul dintre cei care nu au dorit vreodată s-o revadă pe şefa de la PDL în fruntea ANES este consilierul judeţean Puiu Diaconescu. Cei doi au avut un conflict direct în mai anul trecut, în campania electorală, conflict în urma căruia o instanţă de judecată a dispus acum, la cererea lui Moţa, începerea urmăririi penale împotriva lui Diaconescu şi a soţiei acestuia. Cu câteva săptămâni în urmă vicepreşedintele PSD Gorj făcea spume la gură susţinând că Moţa nu merită să ajungă în funcţia de conducere în care este acum fie şi din simplul fapt că nu ar fi căsătorită. Vorbele lui Diaconescu au fost mult mai grele, dar nu merită consemnate din motive lesne de înţeles, mai ales că, ulterior, social-democratul a făcut ciocul mic şi nu a mai comentat mai nimic de pe scena politică locală.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: