Protecţia Copilului Gorj ar putea renunţa la firma de catering

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj ia în calcul renunţarea la firma de catering care asigură hrana asistaţilor social. Directorul Cotruna îşi doreşte să revină la prepararea mesei în regie proprie, ajungând la concluzia că externalizarea serviciului nu a adus economii la buget.

DGASPC Gorj a încheiat în primăvara anului 2011 un contract cu o firmă privată de catering, care să pregătească masa zilnică a beneficiarilor din centrele subordonate direcției. Alocația de hrană este de 9 lei pe zi, iar în decursul anilor conducerea instituției a primit multe sesizări din partea beneficiarilor nemulțumiți de calitatea mâncării.

Conform conducerii DGASPC Gorj, contractul cu firma respectivă a fost scos la licitație cu o valoare de aproximativ 7.541.864, 89 RON și va expira în primăvara acestui an. „Am discutat încă de acum trei luni cu cei de la Consiliul Județean să accesăm niște fonduri pentru reabilitarea cantinei de lângă sediul direcției, să facem noi și catering. Ne dorim să se pregătească mâncarea aici, în cantină, și apoi să o repartizăm la toate centrele, avem mașini dotate corespunzător. Ne dorim să facem parteneriat cu cei de la Consiliul Județean.  Cred că s-a suspendat finanțarea, dar o să reiau discuțiile cu cei de la Consiliul Județean. Este o variantă bună să pregătim noi masa, avem și un control mai bun asupra modului în care se prepară mâncare și în plus de asta vor fi în mod sigur și economii. Firma privată are interes să facă profit”, a precizat directorul DGASPC Gorj, Dumitru Cotruna.

Beneficiarii, nemulțumiți de mâncarea zilnică

Conducerea Direcției nu știe în acest moment dacă se va merge tot cu serviciul de masă externalizat. Dumitru Cotruna recunoaște că au fost ceva divergențe cu firma de catering, asta pentru că beneficiarii au fost nemulțumiți de mâncarea primită. „Să vă spun sincer, am avut și ceva divergențe cu firma care asigură masa, însă de vreo 3-4 luni nu am mai avut nicio reclamație. Acum de sărbători chiar au respectat contratul, să aibă un meniul mai special cu caltaboș, cu sarmale. Fiecare gătește după gustul lui și care nu corespunde cu al celorlalți. Mulți au reclamat că nu are gust mâncarea, pentru că se gătește fără sare, că avem beneficiari care țin regim. Din câte știu eu, în aprilie va expira contractul cu firma respectivă. Nu știm dacă mai continuăm așa”, a mai spus Cotruna.

Personal ar fi, dar nu sunt bani

Reabilitarea cantinei din cadrul Direcției depinde de fondurile europene sau de la Consiliul Județean. Cu privire la personal, lucrurile par să fie rezolvate. „Investiția este foarte mare, iar noi nu ne permitem să reabilităm cantina, chiar dacă ne dorim foarte mult acest lucru. Trebuie să reamenajăm și să compartimentăm spațiul, să facem circuitele și, dacă nu o să primim bani pentru reabilitare, nu putem folosi bucătăria. Totul depinde de fonduri, iar noi o să facem demersuri să vedem ce se întâmplă cu finanțarea. Am discutat cu cei de la Consiliul Județean, am identificat numărul de personal de care avem nevoie, bucătărese avem, lucrează ca infirmiere în cadrul direcției și probabil o să mai creăm 11 locuri de muncă”, a mai precizat Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: