Proteste fără precedent anunţate în sistemul medical

Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului  Medicilor, a anunțat proteste, greve dar și demisii în sistemul sanitar în luna iulie din cauza salariilor mici și a condițiilor de lucru. Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj şi consilier judeţean PSD, este nemulțumit de ministrul Sănătăţii, dar cu toate acestea nu vede oportune aceste forme de protest.

Și medicii din Gorj s-ar putea alătura colegilor din țară dacă se vor organiza proteste și greve, în condițiile în care nu sunt respectate promisiunile făcute public de ministrul sănătății, dar și la întâlnirile pe care cei din minister le-au avut cu reprezentanții Colegiului Medicilor. „La întâlnirile noastre s-au făcut niște promisiuni care nu sunt duse până în acest moment la îndeplinire. Dacă acest lucru nu se va realiza, și noi suntem alături de colegii din țară și la Gorj se poate întâmpla ce se hotărăște la centru. Deocamdată nu s-a stabili nimic, dar dacă se va ajunge acolo, o să ne alăturăm și noi, pentru că sunt multe nemulțumiri. Așa nu se mai poate”, a precizat Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj. Vasile Astărăstoae a spus că de la 1 iulie medicii români vor demisiona în masă.

Sanitas Gorj nu este de acord cu protestele

Deși se știu de ani buni nemulțumirile personalului medico-sanitar legate de salariile mici şi condițiile de muncă, sindicatul Sanitas de la Gorj nu este de acord cu aceste proteste. „Decizia de a protesta sau nu e luată de sindicate, dar în felul acesta autoritatea noastră este știrbită. Nu suntem de acord cu aceste proteste, pe care nu le găsesc oportune. Problemele și nemulțumirile invocate sunt de ani buni. Nu înțeleg atitudinea domnului Astărăstoae. Nu există un calendar al protestelor. Nu se face așa. Astea ar trebui organizate de mișcările sindicale, nu de Colegiul Medicilor”, a declarat Valentin Popa.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: