Proxeneţi gorjeni băgaţi după gratii

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar un al treilea a fost reţinut luni seară, după ce au încercat să scoată din ţară o minoră ce urma să se prostitueze prin Italia.

Poliţiştii gorjeni au anunţat ieri că destructurarea reţelei s-a realizat în urma unui flagrant realizat în vama Cenad, din judeţul Timiş, o minoră urmând să fie scoasă din ţară ilegal prin acest punct de frontieră. Fata urma să ajungă în Italia, unde ar fi trebuit să se prostitueze, ea fiind transportată până la graniţă cu un microbuz înmatriculat în judeţul Dolj şi condus de Pantelie Bîtii, de 40 de ani. Anchetatorii menţionează că, în acelaşi timp, pe raza municipiului Târgu Jiu au avut loc trei percheziţii domiciliare care l-au vizat pe un bărbat de 43 de ani, considerat capul reţelei pe raza judeţului Gorj.

„Proxenetul şef“ a dat 20 de mii de eruo pe o manea

Acesta este Ion Rodean Bonculescu, poliţiştii apreciind că el coordona activitatea grupului, inclusiv activitatea de recrutare a fetelor care trebuiau să ajungă în Italia.

De menţionat ar fi că şeful reţelei, individul de 43 de ani, este cunoscut şi sub numele de Burde, el plătind anul trecut 20.000 de euro pentru a-i fi creată o manea special pentru el. Maneaua este plină de rime despre euro şi dolari, Burde neuitându-se la bani atunci când a trebuit să plătească pentru aceasta.

„S-a stabilit că suspecţii, în perioada 2008-2010, au racolat mai multe tinere şi minore pe care le-au traficat în Italia unde acestea au fost exploatate sexual”, menţionează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Pe numele celor doi bărbaţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de trafic de minori şi trafic de persoane.

Un al treilea bărbat a fost reţinut luni seara, Ion Bonculescu, de 72 de ani, tatăl lui Ion Rodean Bonculescu, acesta fiind acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de persoane. Ancheta a fost coordonată de un procuror DIICOT şi a beneficiat de susţinere din partea SIPI Gorj şi SIPI Dolj, unul dintre suspecţi provenind din judeţul Dolj.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: