Prunariu: Gorjul poate da o echipă de Liga a 3-a

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, îşi doreşte ca judeţul Gorj să aibă din sezonul viitor o echipă de fotbal în Liga a treia. Campioana judeţului Gorj va întâlni, la meciul de baraj,  campiona din judeţul Mehedinţi, meciul fiind disputat în sistem tur-retur.

La Adunarea Generală a AJF Gorj, care a avut loc luni, s-a comunicat echipelor implicate în lupta pentru titlul de campioană a judeţului Gorj şi rezultatul tragerii la sorţi de la sediul FRF şi cum se vor desfăşura cele două jocuri de baraj.

Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, crede că echipa campioană a judeţului Gorj a avut o şansă mare la tragerea la sorţi. „Eu cred că Gorjul poate da o echipă de Liga a 3-a, anul acesta. Am avut şansa să jucăm cu Mehedinţiul, de fiecare dată i-am cam bătut, vom vedea dacă şi anul acesta”, a spus preşedintele avertizând echipele asupra implicaţiilor unei promovări în Liga a treia, ştiute fiind antencedentele altor formaţii care au promovat: „Totuşi, să ştiţi că nu e simplu să mergi la Liga a 3-a dacă nu ai un buget destul de mare. E o diferenţă enormă în ceea ce priveşte finanţarea în comparaţie cu Liga a 4-a. Noi ne dorim să dăm o campioană judeţeană care să câştige meciul de baraj şi să meargă în Liga a 3-a”.

Campionatul Ligii a IV-a din Mehedinţi nu este la fel de puternic precum cel gorjean, având doar 12 echipe. Cu şanse la titlu se menţin mai multe echipe după meciurile din tur, Recolta Dănceu, CS Strehaia, Viitorul Şimian şi Pandurii Cerneţi fiind clasate primele patru locuri, diferenţa între acestea fiind de doar două puncte.

La Gorj situaţia este aproximativ aceeaşi, tot patru echipe fiind acum angrenate în lupta la titlu. Liderul la zi este Ştiinţa Turceni, urmată în clasament de Vulturii Fărcăşeşti, Petrolul Bustuchin şi Gilortul Târgu Cărbuneşti.

Aşteaptă solicitări pentru finala Cupei României

La Adunarea Generală a AJF Gorj s-au stabilit şi meciurile din semifinalele Cupei României, Mihai Prunariu precizând că nu s-a stabilit încă nimic pentru finală deoarece aşteaptă solicitări de organizare:

“Meciurile din semifinale la Cupă se vor disputa tur-retur. Prima echipă trasă va fi organizatoare în primul meci, pentru că în turul al doilea să meargă în deplasare. Finala Cupei Românei încă n-am stabilit-o, dar am discutat cu membrii noştri afiliaţi să-şi depună solicitările pentru că noi avem un obicei, să plimbăm Cupa României în fiecare localitate. Dar trebuie să îndeplinească nişte condiţii în ceea ce priveşte terenul de joc. Ne dorim să promovăm Cupa în toate localităţile care dispun de o bază modernă”, aspus Prunariu.

Meciurile din semifinalele Cupei României sunt următoarele: FC Petrolul Ticleni - CS Petrolul Bustuchin şi AS Unirea Crușeț - AS Triumful Borăscu.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: