FCU Craiova ar putea juca în retur pe ”Ion Oblemenco”

Formaţia craioveană FCU Craiova poate reveni din acest sezon pe stadionul pe care a făcut istorie „Ştiinţa”. Echipa cunoscută ca fiind a lui Adrian Mititelu va putea reveni pe stadionul ”Ion Oblemenco” chiar din această primăvară, după ce Primăria Craiova a schimbat contractul de asociere cu CSU Craiova, formaţia care joacă în Liga 1, cunoscută printre fani drept „CraiOlguţa”.

La şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova, pe ordinea de zi va fi introdus  un proiect de hotărâre care prevede modificarea contractului de asociere a municipalităţii cu clubul de fotbal Universitatea Craiova. Prin acesta se introduce o taxă de folosire a stadionului: 45.000 lei pentru meciuri din Liga 1, Cupa României sau alte competiţii de nivel naţional  şi 111.140 lei pentru meciuri europene.

În acest proiect se prevede ca şi alte echipe să poată folosi arena, plătind aceeaşi sumă, cu condiţia ca meciurile acestora să nu se suprapună cu cele ale Universităţii Craiova, informează liga2prosport.ro. Astfel, echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova 1948 SA, care evoluează acum în Liga a 3-a, va putea juca pe noua arenă din Bănie, dacă nu afectează programul formaţiei din Liga 1. În prima parte a sezonului Ligii 3, echipa antrenată de Nicolo Napoli şi-a desfăşurat meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Sevarin, pe stadionul Municipal. 

„Utilizarea în acelaşi mod a dotărilor şi componentelor din Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal de către U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru desfăşurarea partidelor din anul competiţional din Liga 1 nu exclude folosirea şi de către alte entităţi, precum şi funcţionarea pentru unele acţiuni de interes public, dar fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional al echipei de fotbal din Liga 1“, se precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Craiova.

Primăria Craiova a schimbat recent contractul de asociere încheiat în 2013 cu CS Universitatea Craiova, formaţia din Liga 1, pentru folosirea stadionului din Craiova. Astfel, pentru fiecare meci disputat pe „Ion Oblemenco”, clubul finanţat de Mihai Rotaru va trebui să achite 45.000 de lei.  Mai precis, municipalitatea va încasa 10% din biletele vândute la meci, dar nu mai puţin de această sumă, de 45.000 de lei. Dacă acest procent de 10% va însemna o sumă mai mică de 45.000 de lei, clubul va trebui să completeze suma până la cuantumul stabilit. De asemenea, clubul din Liga 1 va plăti o sumă şi pentru utilizarea bazei de antrenament din Lunca Jiului, modernizată recent de municipalitate.

Galerie foto




Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: