PSD Gorj riscă să îşi piardă posturile din CA şi AGA din minerit şi energie

Deputatul de Gorj Victor Ponta spune că PSD nu va mai avea, cel mai probabil, reprezentanţi în structurile de conducere ale unităţilor din minerit şi energie. Vestea este dată în contextul scandalului pe care organizaţia judeţeană îl are cu PDL, parlamentarul social-democrat fiind primul lider al filialei care discută la scenă deschisă despre problema respectivă. Ponta a menţionat că face declaraţiile în calitate de parlamentar, nu de ministru în cabinetul Boc, ocazie cu care a precizat că va susţine numirea unor profesionişti în posturile de conducere, inclusiv în consiliile de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor. 

Vicepreşedintele PSD a menţionat că este foarte posibil ca împărţirea posturilor de conducere să se facă strict în funcţie de culoarea politică a miniştrilor, fără alte negocieri în teritoriu. Acesta a precizat că soluţia respectivă se impune după ce ministrul economiei, Adriean Videanu, nu a dat curs solicitărilor PSD Gorj de a-i schimba pe directorii generali recent numiţi în funcţii. Ponta susţine că, în opinia sa, doar directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, poate fi menţinut în funcţie pentru că are susţinerea ambelor partide aflate la putere. Deputatul a menţionat că el nu îl va susţine, în schimb, niciodată pe Ionel Manţog pentru şefia CE Turceni, cei doi fiind într-un permanent conflict deschis în ultimii ani.

PSD Gorj solicită de circa două săptămâni ca actualii directori generali din minerit şi energie, inclusiv Manţog şi Daviţoiu, să fie schimbaţi din funcţii, filiala dorind să îşi numească proprii reprezentanţi. Solicitarea respectivă a fost formulată sub pretextul că nu a fost consultată de ministrul Videanu atunci când acesta a făcut numirile respective.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: