PSD, între oligarhul Ghiţă şi comunistul Iliescu

Conducerea PSD a încercat să amâne analizarea pierderii alegerilor, dar nu a reuşit decât să arunce partidul în criză. Trei excluderi forţate au avut darul de a simula luarea unor măsuri dure, doar că nici un pesedist nu ar putea asocia pierderea alegerilor cu Geoană, Vanghelie şi Şova, cei trei excluşi. Sebastian Ghiţă, miliardarul cu care Ponta conduce PSD, a testat terenul, propunând scoaterea din scenă a comunistului Iliescu, dar şi a corupţilor Mazăre, Duicu, etc. Reacţia partidului l-a obligat la o demisie din partid, dar lucrurile nu s-au liniştit.

„Cred că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD", a spus Sebastian Ghiţă, care a adăugat că „pentru România corupţia e mai rea decât cancerul pentru omenire". "Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi”, a fost mesajul lui Ghiţă. A doua zi, Ghiţă a demisionat din PSD, după o discuţie cu Ponta.

Între timp, doi dintre cei trei excluşi au vorbit despre corupţia din PSD. Geoană a vorbit despre faptul că votul în diaspora a fost blocat cu bună ştiinţă, iar Vanghelie a povestit culisele semnării pactului de coabitare dintre Ponta şi Băsescu. „Dragnea turna whisky în pahare, iar Ponta scria la calculator, aşa făceau ei opoziţie”. Vanghelie a anunţat că va face tot posibilul ca guvernul Ponta să pice şi că va schimba majoritatea în consiliul general al Capitalei.

Reproşurile lui Ion Iliescu

Şi Iliescu a reacţionat, trimiţând o lungă scrisoare deschisă, prin care le transmite pesediştilor că, înainte de a căuta vinovaţi, trebuie să caute soluţii. Acesta a spus că este „o mizerie” scuza că Ponta ar fi pierdut alegerile din cauză că ar fi el comunist şi i-a transmis că „fuga de răspundere nu este o soluţie”. „Refuz să primesc lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid, PSD, și îl conduc, direct sau prin interpuși, ca pe o corporație”, a mai spus Iliescu, care acuză liderii PSD că au produs confuzie, încercând să îşi apropie electoratul de dreapta. „În loc de programe serioase, noi le-am oferit generalități în această campanie electorală”, este un alt reproş al lui Iliescu, care a remarcat şi că PSD are o conducere prea stufoasă, dar cu toate acestea toată lumea se ocupă de guvernare, nimeni de partid. Acesta a spus că se impune nu numai o remaniere guvernamentală, ci şi „o nouă ofertă politică, un nou proiect de țară, o nouă ofertă electorală”.

Primarii din Gorj au fost neplăcut surprinşi de ceea ce se întâmplă în PSD. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti. Eu, unul, consider că a fost o decizie pripită, trebuia să se facă mai întâi o analiză amănunţită”, a declarat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin, referitor la excluderi. „Mie, cel mai rău îmi pare de Geoană, m-a surprins foarte mult excluderea lui. De când îl ştiu, Geoană a fost un om de echipă, un om cu coloană vertebrală”, a declarat Victor Geogia.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: