PSD se opune excluderii unui liberal, pe motiv că USL există!

Gabriel Giorgi a fost exclus din PNL, iar partidul are de când să ceară vacantarea postului pe care acesta îl ocupă în Consiliul Local Târgu Jiu. Surprinzător, PSD se opune, pe motiv că Giorgi a fost ales pe lista USL, iar la Gorj Uniunea Social Liberală ar fi încă funcţională. Cu toate acestea, PSD nu a cerut până acum voie liberalilor să excludă sau să înlocuiască un consilier.

Conflictul dintre liderii PSD şi PNL privind postul vacantat în Consiliul Local Târgu Jiu, după decesul pesedistului Constantin Blejan, este departe de a fi stins. Social-democraţii nu acceptă sub nici o formă să-l piardă pe liberalul Gabriel Giorgi din Consiliul Local Târgu Jiu. Viceprimarul Aurel Popescu susţine că alianţa USL funcţionează la nivel de municipiu. „Categoric, Giorgi va rămâne în continuare consilier local. La nivel de municipiu USL încă funcţionează, iar Gabriel Giorgi a fost ales pe listele Uniunii Social Liberale”, a declarat Aurel Popescu. Acesta a mai precizat că urmează să aibă loc o ultimă discuţie între liderii PSD şi PNL pentru a rezolva problema postului vacant. „În ceea ce priveşte ocuparea postului vacant, în zilele următoare domnul Florin Cârciumaru va avea o ultimă discuţie cu domnul Dian Popescu. Mergem în continuare pe ideea că postul vacantat de un social-democrat trebuie ocupat tot de un social-democrat. La Consiliul Judeţean, această problemă a fost rezolvată de demisia lui Pantelimon Manta care a pus lucrurile într-o ordine firească. Întâmplarea a făcut ca cei care vor intra în Consiliul Judeţean să vină de la aceleaşi partide de la care ceilalţi au plecat”, a menţionat Aurel Popescu. În realitate însă, la CJ au plecat doi pesedişti şi un liberal şi au intrat un pesedist şi doi liberali. La Consiliul Local însă ar pleca un liberal şi ar intra altul, aşa că este neclar de ce se bagă PSD.

Cârciumaru, avertizat de Dian

Şedinţa Consiliului Local Târgu Jiu care va avea loc luni va fi ultima la care Gabriel Giorgi va mai participa în calitate de consilier local. Declaraţia aparţine lui Dian Popescu, liderul PNL Gorj, care îl avertizează pe Florin Cârciumaru că hotărârile Consiliului Local Târgu Jiu vor fi nule odată ce le va trimite decizia de excludere a lui Giorgi din partid. „Este foarte clar, şedinţa de luna aceasta va fi ultima la care Giorgi va mai participa în calitate de consilier local. Asta pentru că nu am avut timp să le trimit decizia de excludere. În câteva zile le vom trimite hârtia, iar Giorgi va părăsi Consiliul Local. Le-am explicat cât se poate de clar, pe lege, că la excludere din partid nu este nevoie să semneze USL. Domnul Florin Cârciumaru n-are nici un drept de a aviza sau nu excluderea care este strict problema PNL. Consiliul Local trebuie doar să ia act de excludere”, a declarat Dian Popescu.

Liderul PNL Gorj susţine că la şedinţa din luna mai, Emilia Horhoianu va fi în rândul consilierilor locali de la Târgu Jiu. „La  următoarea şedinţă de Consiliu Local Emilia Horhoianu va fi în locul lui Giorgi, iar cei de la PSD pot să-şi pună ce consilier doresc. Îl avertizez pe domnul Florin Cârciumaru că, după ce îi voi trimite hârtia de excludere, orice vot al lui Giorgi va fi nul. Ca atare, toate hotărârile Consiliului Local Târgu Jiu vor fi nule în condiţiile în care vor fi votate de Giorgi”, a mai precizat Dian Popescu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: