PSD va pune sase candidați în Gorj, PNL maxim doi!

Incredibil! PSD Gorj a primit trei sferturi din candidaturile la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, PSD va avea in Gorj candidati pe 5 colegii de deputati si unul de senator. ACD, formată din PNL și PC, a primit doar dreptul de a pune candidat pe colegiul 1 de deputați, Padeș-Tismana, și pe un colegiu de senat. Interesant este că respectivul colegiu de deputați a fost deja promis conservatorilor, ceea ce inseamnă ca PNL nu va avea în Gorj candidat la Camera Deputaților. Împartirea colegiilor parlamentare in aceasta formula a fost confirmata de copreședinții USL Gorj, Florin Carciumaru și Dian Popescu.

Chiar dacă protocolul USL vorbea despre o paritate de 50-50, doar PSD a ieșit bine din această afacere. PSD va pune candidați pe colegiile 2- Mihai Weber, 3- Scarlat Iriza, 4- Camelia Khraibani, 5- Vasile Popeagă, 6- Victor Ponta, și la Senat va fi susținut tot Toni Greblă.

PNL are doar două colegii, dar liderul Dian Popescu spune că săptămâna viitoare vor fi anuntati candidatii.

Liderul PNL: E foarte bine!

Liderii USL și-au împărțit colegiile de deputați și senatori. La întâlnirea de la Tulcea a fost prezent și Dian Popescu. Chiar dacă PNL a obținut doar două colegii, unul de deputat și altul de senator, liderul liberalilor crede că este foarte bine. „Nu este puțin. Totul are o logică, de asta nici nu am facut declarații pentru că știam că așa va fi. Colegii nu au de ce să fie supărați pentru că le voi explica. Împărțirea a fost corectă. Pe toată țara au fost negociate 60 de colegii. În plus, nu avem nici un colegiu și acum avem două. Eu cred că e mare lucru. Dar dacă este să amintim că domnul Morega a câștigat pe listele PNL, atunci noi am luat un colegiu și PSD două. Este o decizie corectă. Toate colegiile pot fi închise”, a declarat Dian Popescu, șeful PNL Gorj.

“Domnnul președinte se mulțumește cu puțin”

Primarii au aflat de la jurnaliști despre această împărțire. Chiar dacă li se spunea că această negociere a fost confirmată și de șeful lor, Dian Popescu, primarii așteaptă să fie înștiințați personal. Mai mult, ei speră că se mai poate negocia ceva.

Surprins a fost fostul primar din Turceni, consilierul local Ion Iordache. Aceata crede că liderul PNL Gorj se mulțumește cu puțin.  “E puțin pentru PNL. Avem 19-20 de primari... Nu am luat parte la aceste negocieri și nu pot să spun care au fost criteriile, dar cred că este puțin. Măcar doi deputați și un senator. Eu ce să mai zic dacă domnul Dian Popescu a spus că este foarte bine... Se mulțumește cu puțin”, a declarat Ion Iordache.

Ceilalți liberali încă se adună, după o așa veste. ”Nu ni s-a spus ceva oficial. Trebuie să avem niște discuții la partid”, a declarat primarul din Sadu, Constantin Bobaru.

Primarul Dumitru Leuștean din Novaci speră că PNL nu va rămâne doar cu două colegii. ”Cred că se mai poate negocia ceva”, a spus acesta.

Primarul din Mușetești vrea ca deputații și senatorii să se intereseze mai mult de comunitate. Noii de fapt sunt vechi, pentru că actualii parlamentari vor încerca să prindă un alt mandat. “Pe mine mă mulțumesc dacă fac treabă. Indiferent de la ce partid e, dar să facă ceva în Gorj. În mandatul trecut n-am văzut nici un parlamentar prin comună, domnul Morega ce a mai sunat să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva”, a menționat primarul Ion Ciobea.

Emil Răgman, primarul din Prigoria, afirmă că nu-l interesează parlamentarele pentru că nu a apelat la deputați sau senatori. “E treaba lor. Ei au negociat fără să ne spună nouă ceva. Nu mă interesează, n-am apelat la parlamentari și nu o voi face”, a declarat Răgman.

Că numărul colegiilor PNL este foarte mic a declarat și consilierul Victor Banța.

PC FĂRĂ COLEGIU

Dian Popescu a declarat că Partidul Conservator nu va primi nici un colegiu, deși i se promisese colegiul 1, pe care ACD l-a și obținut. PC anunțase susținerea medicului din București Adrian Stamatoiu. 

NEIMPLICARE

Unii dintre primari, precum cei din Ciuperceni si Săcelu, au anuntat că nu se vor implica în campania electorală pentru parlamentare. „N-o să mă implic deloc în campania electorală de la parlamentare, nici pentru candidatul USL” , a spus primarul liberal din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, la Radio Infinit, nemulţumit că n-a fost ajutat cu absolut nimic de deputaţii şi senatorii de Gorj.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: