Puiu Diaconescu: Regret că sunt obligat să scot la iveală cine este Florescu

Democrat-liberalul Puiu Diaconescu susţine că nu el este autorul sesizării făcute la DNA împotriva lui Ciprian Florescu, însă pe altă parte spune că este obligat să scoată la iveală ilegalităţile în care este implicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean din cauza comportamentului pe care tânărul social-democrat l-a avut faţă de el. În condiţiile în care Ciprian Florescu a declarat că îi aparţine doar una dintre cele două case care apar în imaginile ce însoţesc denunţurile, Puiu Diaconescu spune că, cel mai probabil, cel care a făcut fotografia a încurcat casele din Preajba, fotografiind o altă casă în locul celei reale.

Rep.: Domnul Ciprian Florescu crede că dumneavoastră îi purtaţi sâmbetele. Este adevărat că sunteţi autorul sesizărilor de la DNA?  

P.D.: Eu nu i-am făcut nici o sesizare, dar dacă insistă o voi face. Pot să vă spun că ştiam de aceste aspecte încă de acum 6 luni, când în trei luni consecutiv au apărut articole într-un ziar privind averea dumnealui. Articolele vizau cele două terenuri din Preajba, pe care el şi soţia lui le-au primit de la Primăria Târgu Jiu, unul în anul 2009, iar altul în 2011. Casele nu apar în declaraţiile de avere.

Rep.: Domnul Ciprian Florescu spune că îi aparţine doar una dintre cele două case care apar în imaginile ce însoţesc sesizările, cea în construcţie.

P.D.: Am şi eu acele fotografii şi cunosc imaginile. Casa în construcţie este a lui Ciprian Florescu, iar cealaltă cred a fost fotografiată greşit de jurnalişti. Cert este că şi socrul său a mai primit un teren de la Primăria Târgu Jiu pe care a mai construit o casă peste stradă. Ciprian Florescu este demnitar şi ar fi moral să iasă el singur şi să spună care îi este averea. Eu, unul, sunt dispus la o confruntare televizată cu Ciprian Florescu pentru a prezenta toate argumentele pe care le am. Cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu scop sau fără scop, Ciprian Florescu are foarte multe declaraţii nereale. Dacă este nemulţumit de ceea ce spun mă poate da în judecată.

Rep.: Dar aveţi vreun conflict cu domnul Ciprian Florescu?

P.D.: Nu am avut niciodată conflict cu nimeni. Cu Ciprian Florescu am fost coleg de partid, i-am răspuns întotdeauna politic, dar el are o atitudine ieşită din comun faţă de mine. Crede că deţine controlul a tot ce se întâmplă în judeţ şi că este atotştiutor. M-a acuzat că vreau să-l schimb din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Nu ştiu cum a avut tupeul să spună că şedinţa opoziţiei este ilegală. Dacă e de părere că opoziţia nu are voie să vorbească nimic, nu are decât să facă un partid unic PSD, similar cu cel care era înainte de 1989.

Rep.: Aţi fost colegi de partid, iar acum vă războiţi?

P.D.: Nu mă războiesc cu Ciprian Florescu. Eu l-am purtat după mine mereu. Atunci când eram în PSD îl luam cu mine în teritoriu, iar acum el mă jigneşte. A avut o atitudine nepotrivită faţă de mine şi atunci când eu am plecat din PSD. În condiţiile în care preşedintele Florin Cârciumaru m-a sfătuit să mă mai gândesc în ceea ce priveşte decizia mea de a demisiona, Florescu a spus: Dragoste cu de-a sila nu se poate face. De aia e secetă acum, că nu mai e Puiu Diaconescu în PSD. Jignirile astea mi le-a repetat mereu. Dacă ar fi avut decenţă privind vârsta şi experienţa politică mi-ar fi putut răspunde politic. Sunt suficiente motive care demonstrează că declaraţiile de avere ale lui sunt la limita penalului. Regret că sunt obligat să scot la iveală cine este Ciprian Florescu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: