Punctul de vedere al Hidrosind Târgu Jiu faţă de insolveţa Hidroelectrica

Sindicatul Liber Independent din Sucursala Hidrocentrale Tg-Jiu face parte din Sindicatul Hidrosind, reprezentativ la nivelui Hidroelectrica S.A.

In data de 15 iunie 2012, in urma unei decizii luata in cel mai mare secret in anumite cercuri de putere, reprezentantii Ministerului Econoniei in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica au decis deschiderea procedurii de insolventa la Hidroelectrica, ultima firma cu adevarat valoroasa aflata in portofoliul statului dupa ce Petrom a fost vanduta.

A urmat declararea in instanta a insolventei in 20 iunie, cand judecatorul a desemnat ca administrator judiciar firma EuroInsol SPRL condusa de acest domn Borza. Incepand chiar cu data de 20 iunie acesta foloseste toate mijloacele de manipulare prin presa pentru a crea impresia ca firma trebuie neapatat distrusa.

In prezentarea Raportului administratorului din data de 17.08.2012 in mod special au fost folosite elemente menite sa distorsioneze puternic realitatea: cifre referitoare la drepturile salariatilor aruncate cand in euro, cand in lei, scoateri din context, accentul pe unele drepturi care de fapt nu au fost platite de foarte multi ani (de genul orelor suplimentare), doar pentru a crea senzatie si revolta  in randul presei si populatiei. In ipoteza denuntarii CCM, avand in vedere ACORDUL semnat inclusiv de domnia sa, reactia noastra este de asteptat sa fie foarte puternica. De aceea trebuie sa fim izolati, de aceea trebuie ca toata lumea sa fie impotriva noastra.          

Precizam ca drepturile salariatilor Hidroelectrica sunt legale, la fel si CCM si actele aditionale la acesta. Aceste drepturi le au toti salariatii din ramura energie, petrol si gaze avand la baza Contractul Colectiv de Munca  pe ramura respectiva.

Desi in raportul administratorului judiciar sunt prezentate opt cauze ale intrarii Hidroelectrica in insolventa, unde pe primul loc se situeaza contracte  incheiate incepand cu anul 2004, care au adus prejudicii de peste un miliard de euro societatii, “lansarea” acestui raport a fost prilejul perfect pentru a-i aseza pe salariatii societatii, cu ale lor salarii “exagerate”, la loc de cinste  langa paguboasele contracte incheiate politic cu celebrii „baieti destepti“.

Mesajul nostru, al membrilor de sindicat din sucursala Tg-Jiu este urmatorul: suntem mandri ca suntem salariati ai Hidroelectrica si ne vom face datoria in continuare, chiar daca suntem manjiti cu noroi pentru abaterea atentiei opiniei publice de la adevaratele probleme.

In incheiere ma intreb si va intreb, daca procedura insolventei scapa de sub control, poate Romania suporta falimentul unei firme de talia Hidroelectrica?

Lider SLI SH Tg Jiu,

Stiuca Dan

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: