Puşcărie pentru foştii şefi ai Direcţiei Silvice

Vin vremuri grele pentru doi dintre foştii şefi ai pădurarilor din Gorj, Costel Bobic şi Gheorghe Tănase, ambii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie încă din primăvara lui 2008. Ambii au fost condamnaţi acum la mai multe pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani, instanţa decizând ca fiecare să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pe cea de trei ani.

Magistraţii de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin au decis în acest sens, procesul mutându-se în judeţul vecin după ce inculpaţii au cerut strămutarea. După ce au obţinut mutarea procesului de la Târgu Jiu, inculpaţii au cerut refacerea anchetei de către Direcţia Naţională Anticorupţie, şi, astfel, pe motive de neconstituţionalitate, procesul a bătut pasul pe loc o perioadă bună de timp, în cele din urmă solicitările lor fiind respinse.

Procesul s-a reluat în plin de abia acum doi ani, Bobic şi Tănase fiind anchetaţi şi, mai apoi judecaţi şi condamnaţi, în baza unui control efectuat de Regia Naţională a Pădurilor. Direcţia Silvică Târgu Jiu a achiziţionat în 2002 „două apartamente de intervenţie”, ambele fiind folosite de fostul director general şi fostul director economic al unităţii ca şi locuinţe de serviciu. Niciunul dintre ei nu a plătit vreo utilitate, Direcţia fiind cea care a suportat cheltuielile la întreţinere. La finalul mandatului, când era evident că nu vor mai fi susţinuţi în funcţiile de conducere de noua putere venită după 2005, Bobic şi Tănase şi-au vândut apartamentele de pe strada Republicii, preţul unuia fiind echivalent cu cel al unei garsoniere. Foştii şefi şi-au vândut singuri locuinţele, ei fiind şi vânzători şi cumpărători, ceea ce părea un abuz pentru orice om, nu doar pentru procurorii anticorupţie.

CHELTUIELI

Instanţa mehedinţeană a dispus acum executarea pedepselor, sentinţa nefiind însă una definitivă. Magistraţii îi obligă, de asemenea, pe cei doi foşti ai Direcţiei Silvice şi să achite câte 40.000 de lei cheltuieli judiciare statului, suma fiind echivalentă cu cheltuielile de întreţinere suportate de Romsilva cu cele două apartamente, Regia Pădurilor neconstituindu-se însă parte civilă în acest caz.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: