Pușcărie pentru o tentativă de omor

Un tânăr din Scoarța va petrece următorii ani în spatele gratiilor, după ce judecătorii gorjeni l-au condamnat la închisoare cu executare. Marius Octavian Lela a fost implicat în vară într-o altercație în centrul municipiului Târgu Jiu, el folosind atunci un cuțit pentru a-și face „dreptate” , rănindu-l destul de grav pe Cătălin Răzvan Pobirci. După incident, Lela s-a dus într-o garsonieră din zona Lotrului pentru a se odihni, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Scandalul în care a fost implicat Lela a avut loc în condițiile în care el era eliberat condiționat din Penitenciar, având la activ o altă condamnare tot pentru fapte asemănătoare. Acum magistrații au decis că el trebuie să facă închisoare și să stea după gratii inclusiv perioada pentru care fusese lăsat liber mai devreme la începutul anului. Cinci ani a primit Lela acum drept pedeapsă, dar la pușcărie va sta ceva mai mult timp.

„Adaugă la pedeapsa de 5 ani închisoare restul rămas neexecutat de 9 luni şi 2 zile din pedeapsa ce constituie primul termen al recidivei postcondamnatorii (sentinţa penală nr. 801/18.04.2013 a Judecătoriei Tg-Jiu) urmând ca inculpatul Lela Marius Octavian să execute pedeapsa de 5 ani 9 luni şi 2 zile închisoare în condiţiile art. 60 C.pen. Inculpatul Lela Marius Octavian va executa pedeapsa principală de 5 ani 9 luni şi 2 zile închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. l lit. a,b şi h C.pen. pe o durată de 2 ani”, a stabilit Tribunalul Gorj.

Magistrații au decis și ca el să plătească daune morale victimei sale, deși Pobirici nu a avut pretenții în acest sens, el nesolicitând nici daune materiale. „Obligă inculpatul la plata către partea civilă Pobirci Cătălin Răzvan a sumei de 7.000 de euro în echivalent lei la data efectuării plăţii cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul la plata către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu a sumei de 1134,059 lei cu dobânzile aferente cu titlu de despăgubiri civile. Obligă inculpatul la plata către partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a sumei de 595,92 lei cu dobânzile aferente cu titlu de despăgubiri civile. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la 1.100 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 800 lei reprezentând cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale”, a mai decis instanța, verdictul putând fi atacat cu apel.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: