Pustai apelează la soluţii de avarie!

Pandurii trebuie să se descurce la Chiajna fără patru jucători. Absenţele lui Nistor şi Nicoară  vor cântări cel mai mult pe atac, dar nici cea a lui Anton nu e de neglijat. Şi asta pentru că fostul bistriţean e singurul închizător de meserie din lot. În lipsa lui, Cristea va trebui să blocheze acţiunile adverse.

Rusu, Anton, Nicoară şi Nistor sunt suspendaţi pentru meciul de luni de la Chiajna. În plus, Pleaşcă şi Predescu sunt nerefăcuţi în timp ce Voiculeţ nu e deloc în formă.

Nevoit să improvizeze

Pandurii nu-şi mai permit paşi greşiţi după eşecul din runda trecută cu Braşov. Oamenii lui Pustai au nevoie de minim 4 puncte din ultimele două etape cu Chiajna şi Astra ca să fie siguri că prind Europa League. Pentru jocul cu Concordia, Pustai nu poate conta însă pe suspendaţii Nicoară, Nistor, Anton şi Rusu, pe accidentatul Pleaşcă şi aproape sigur pe nerefăcutul Predescu. Nici Voiculeţ nu trece printr-o formă grozavă iar Pustai are de gând să înceapă jocul cu „giuvaierul” pe bancă. În primul 11 va reveni Unguruşan după o pauză de 7 etape, Cristea după o accidentare, Lemnaru în banda dreaptă a atacului iar marea surpriză ar putea veni de la Alexandru Dan. Tânărul mijlocaş de 19 ani a fost folosit constant în echipa titularilor şi ar putea face cuplu în centrul liniei de mijloc cu Cristea. „Alexandru Dan va fi o soluţie pentru meciul cu Chiajna. Va mai aduna minute, toate au un început”, spune Pustai despre jucătorul care şi-a făcut debutul în liga 1 în victoria de la CFR Cluj, scor 3-2.

Cele mai importante meciuri

Meciurile cu Chiajna şi Astra par cele mai importante din istoria pandurilor. Acestea vor decide dacă la finalul unui an de muncă, gorjenii îşi vor îndeplini obiectivul de a merge în Europa. Unul din jucătorii care vor reveni pe teren la Chiajna, Călin Cristea, e convins că pandurii îşi pot menţine locul 2 în acest final de sezon. „Dacă ne vom câştiga punctele, la final vom fi pe locul 2. Important va fi meciul de la Chiajna şi să ne consolidăm acest loc. Programul nu ne avantajează, luni la Chiajna, miercuri cu Astra, se acumulează şi o oarecare oboseală. Important să câştigăm la Chiajna, să luăm 3 puncte şi să avem moral la meciul cu Astra”, crede Cristea, jucător plimbat în trecut pe mai multe posturi, de la fundaş stânga la mijlocaş ofensiv. Luni va juca închizător în absenţa lui Anton.

„Se poate spune că sunt 2 meciuri importante şi pentru mine şi pentru Pandurii. Avem un obiectiv, sper să-l realizăm. Cel mai bine mă simt pe teren, indiferent pe ce post. Joc oriunde.”                   Călin Cristea, Pandurii

12 – meciuri ca titular a prins Cristea în acest sezon, mijlocaşul de 25 de ani reuşind şi un gol

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: