Pustai se pune bine cu fanii!

Profesorul de pe banca pandurilor nu se dezminte. E cu gândul mereu la calcule şi ecuaţii prin care să-i ducă pe panduri în Europa. Pustai vrea 9 puncte din partidele cu Vaslui, Petrolul şi Dinamo şi în total vrea 23 de puncte până la finele sezonului.

Pustai a început cu dreptul la Pandurii, victorie la Piatra Neamţ cu 1-0. Obligat să-şi antreneze jucătorii la Rovinari în ultimele două zile, antrenorul şi-a fixat deja obiectivul pe termen scurt.

Rămân o forţă pe teren propriu ?

Pandurii a fost una din cele mai puternice echipe pe teren propriu în tur. Condusă de Grigoraş, echipa nu a pierdut niciun meci acasă. Practic în 9 meciuri la Tg-Jiu, Nistor şi compania au câştigat 6 şi au încheiat la egalitate 3. Pandurii sunt a treia forţă pe teren propriu după Steaua şi Vaslui. Pustai ţine să păstreze tradiţia şi în retur. Începutul e crucial. Profesorul de matematică şi-a fixat un obiectiv clar pentru primele meciuri capitale pentru Europa pe teren propriu. „Sunt foarte importante jocurile de pe teren propriu, dar nu aş vrea să zic că meciul cu Iaşi nu e la fel de important ca meciul cu Vaslui. Într-adevăr, jucăm acasă cu Vaslui, Petrolul şi Dinamo. Sunt trei meciuri foarte importante şi care ne dau barometru faţă de ceea ce vrem noi să facem. În momentul în care după aceste trei meciuri avem punctaj maxim înseamnă că merităm să fim în faţa acestor echipe. Cu toate că la final se stabileşte ierarhia. Şi punctele adunate cu echipele aşa zise mici, că nu există echipe mici, se contabilizează şi sunt foarte importante”, spune antrenorul pandurilor.

21 – de puncte au strâns pandurii pe teren propriu în 9 meciuri. Doar Steaua (30, din 10 meciuri), Vaslui (26 din 10 partide) şi Astra (24 din 11 meciuri) stau mai bine

Fac naveta pentru antrenament

Echipă de liga întâi, caut teren de antrenament! Aşa ar suna un anunţ dat de Pandurii la mica publicitate. Din cauza ploilor căzute în ultimele zile, elevii lui Pustai nu se pot antrena la Tg-Jiu şi au apelat la o variantă de urgenţă. După meciul de la Piatra Neamţ, pandurii au fost nevoiţi să îndure vremea potrivnică. Ploaia căzută marţi şi miercuri îi împiedică pe elevii lui Pustai să se antreneze la Tg-Jiu. Cum terenul de antrenament e impracticabil iar cel principal e protejat pentru meciul cu Vaslui, Pustai îşi duce elevii la Rovinari pentru a se pregăti pe sintetic. „Din păcate am întâmpinat dificultăţi în această săptămână în procesul de antrenament, astea sunt condiţiile. Ne-am antrenat la Rovinari, sper ca de vineri să ne antrenăm în Târgu-Jiu. E o problemă în general, dar la ce se vrea pe termen lung e o problemă importantă crearea unei baze atât pentru centrul de juniori cât şi pentru seniori. Terenul sintetic nu e suficient la câtă activitate este pe el”, e convins Pustai.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: