Raliul Mongoliei trece pe Transalpina

O parte din cele câteva sute de maşini care au pornit din partea de vest a Europei pentru a ajunge la Ulan Bator, capitala Mongoliei, vor ajunge azi şi pe Transalpina, cel mai probabil la Rânca.

Participanţii care au luat startul din apropiere de Praga sunt de azi-noapte pe teritoriul României şi asta doar pentru că în cursă este implicată şi o echipă de fete din Bucureşti, una dintre puţinele din tot raliul. Acestea şi-au convins colegii să treacă pe Transalpina, chiar dacă lucrările la drumul ce se realizează pentru cea mai înaltă şosea din România încă nu sunt finalizate. Bucureştencele şi-au ales ca nume „Fire Fairies”, Zânele Pompier participând pe cont propriu în acest raliu a cărui regulă de bază este că orice participant ajuns la destinaţie îşi donează acolo maşina cu care face deplasarea şi, în limita posibilităţilor, mai donează şi o sumă de bani pentru ajutorarea copiilor cu probleme din Mongolia.

Româncele vor dona o maşinuţă de pompieri, motiv pentru care şi-au şi ales numele de „Fire Fairies” din competiţie. Ele, la fel ca şi restul participanţilor, nu au pe traseu sprijin tehnic sau vreo maşină care să le recupereze în cazul în care ar fi implicate în vreo problemă mai deosebită. Pur şi simplu fetele merg în Mongolia ca oricine altcineva, pe cont propriu. Pentru cei implicaţi în raliu şi care provin din Europa Occidentală startul s-a dat la Londra, pentru a ajunge la destinaţie nefiind nevoie de un traseu sau un timp anume. O parte dintre concurenţi au optat pentru un traseu prin Rusia, iar alţii au ales Serbia, fiind interesaţi doar de drumul cel mai scurt spre Ulan Bator. Libertatea de a-şi alege propriul traseu le-a permis româncelor să-şi convingă colegii să vină pe Transalpina pentru ca, de aici, să plece spre Vama Veche, la o petrecere programată pentru mâine seară, înainte de a părăsi definitiv România.

VIZIONARE

Evoluţia lor poate fi urmărită permanent pe internet, maşinuţa cu care fetele vor să meargă hai-hui 18.000 de kilometri fiind dotată cu un sistem de monitorizare prin GPS care indică permanent nu doar locaţia în care se află româncele, ci şi viteza cu care acestea se deplasează.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: