Rămâne Mitică la Ligă sau vine Gino?

Dumitru Dragomir, veşnicul şef de la LPF şi Gino Iorgulescu se bat astăzi pentru funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitică Dragomir e favorit cert, dar decizia va fi luată după voturile celor 18 cluburi din Liga 1.

Dumitru Dragomir vrea să obţină un nou mandat în fruntea LPF, instituţia pe care o conduce de 17 ani. Gino Iorgulescu speră însă să-i convingă pe reprezentanţii cluburilor din Liga 1 că poate aduce mai mulţi bani din drepturile TV.

E bătaie mare pe Ligă !

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu sunt şefi parcă de-o viaţă la LPF, respectiv FRF. Dacă „Naşul” Sandu şi-a anunţat retragerea din funcţie în vara anului viitor când îi expiră mandatul, Mitică de la Ligă nu are nicio intenţie să renunţe. Şef la LPF din 1996, Dragomir candidează acum pentru un nou mandat. Ar fi al 5-lea iar singurul său contracandidat este fostul preşedinte al lui FC Naţional, Gino Iorgulescu. Cei doi s-au mai luptat o dată pentru şefia LPF, în 2000, iar câştig de cauză a avut Dragomir. Acum lupta pare ceva mai echilibrată. Asta în ciuda faptului că la casele de pariuri Mitică e favorit cert cu o cotă de 1,35 la victorie. Procedura de vot e simplă. Toate cele 18 cluburi din Liga 1 îşi vor trimite un reprezentant la alegeri care va vota fie cu Dragomir, fie cu Iorgulescu. Miza pentru echipele din prima ligă este reprezentată de banii din drepturile TV. Fiecare dintre cei doi candidaţi va încerca să-i convingă pe reprezentanţii cluburilor că poate aduce mai mulţi bani din contractele cu televiziunile. Momentan, Digisport este principala deţinătoare de drepturi urmată de Dolcesport care transmite 2 jocuri pe etapă. Spre exemplu, Pandurii are de încasat un pot de 3 milioane de euro pentru locul 2 ocupat în sezonul trecut iar o nou promovată ia în jur de 800.000 de euro. Pandurii va fi reprezentată la alegerile de astăzi de preşedintele executiv, Eugen Pîrvulescu. „Mergem să votăm, din doi candidaţi, trebuie să alegem unul nu? Nu pot spune cu cine vom vota”, a declarat ieri Pîrvulescu.

“Steaua nu votează cu mine, nu vreau să voteze cu mine. Deci dacă Steaua votează cu mine, eu pierd cel puţin 4-5 voturi. Nu pot să spun acum care e legătura, o să spun după alegeri. Nu e bine pentru mine dacă mă votează Steaua.”   

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: