Râmescu, din nou în vizorul IPJ Gorj

Nici nu a apucat să intre într-o nouă zi de grevă a foamei după protestul pe care l-a organizat luni la Motru, că s-a şi trezit cu o nouă posibilă anchetă deschisă pe numele său. Mihai Râmescu ar urma de data aceasta să dea explicaţii despre un schimb de terenuri pe care l-a făcut prin 2010 cu fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

Mihai Râmescu a avut teren la Slivileşti, la vremea respectivă Pandurul relatând despre o încercare a acestuia de a obţine în Consiliul Local trecerea proprietăţii sale din extravilanul localităţii în intravilan. La acel moment omul de afaceri spunea că vrea să construiască pe pământul său un sat de vacanţă, ca dovadă aducând acolo şi două căsuţe de lemn, ca semn că un camping va apărea pe coclaurile de la Slivileşti, unde turiştii dintr-un an pot fi număraţi pe degete. Prezenţa căsuţelor mărea semnificativ valoarea terenului pe care erau amplasate, suma pe care fosta SNLO dorea să o achite iniţial fiind dublă celei cu care omul de afaceri a fost despăgubit. SNL Oltenia avea nevoie de terenul respectiv pentru că terenul pentru campingul lui Râmescu era amplasat chiar pe locul unde unitatea minieră voia să facă un depozit de cărbune.

Anchetă nouă, probleme vechi

Consiliul Local nu a fost de acord la vremea respectivă cu trecerea în intravilan a terenului lui Râmescu şi după ce Prefectura şi-a manifestat dezacordul pe această temă. Ca urmare, căsuţele şi campingul au rămas un vis frumos, schimbul de terenuri cu SNLO încheindu-se pe o sumă mai mică, deşi la nivel de Slivileşti şi chiar şi pentru Târgu Jiu, ca să nu zicem Motru, cele aproape 7 miliarde nu sunt de neluat în seamă, pentru tranzacţii cu sume mai mici decât aceasta alţii făcând puşcărie.

Poliţiştii au mers ieri la Primăria Slivileşti şi au ridicat documente despre tranzacţia respectivă, marele absent al zilei fiind primarul Sorin Bucurescu. Acesta le-a spus ziariştilor că e plecat la IPJ Gorj pentru audieri, când, de fapt, nu îl chemase nimeni la Târgu Jiu. Edilul a menţionat că poliţiştii urmau să îl întrebe despre o autorizaţie de construire pe care nu ar fi aprobat-o pentru Bucurescu, fără a oferi alte amănunte. Autorizaţia ar fi cea pentru căsuţele de la campingul turistic, în zonă neputându-se construi de ani de zile pentru că tot arealul este afectat de lucrările miniere.

Nevinovat

Mihai Râmescu a menţionat că el nu are nicio problemă şi crede că nu există motive pentru a fi anchetat, punând deschiderea unui nou dosar pe numele său pe conflictul pe care îl are cu şeful IPJ Gorj. Omul de afaceri a declarat că toată tranzacţia a fost perfect legală, ca dovadă că până acum nu au fost probleme. El spune că are toate documentele în ordine şi că o nouă anchetă ar fi doar o dovadă în plus la abuzurile de care are parte.

Surse din anchetă spun însă că cercetările i-ar putea viza în perioada următoare şi pe alţii, respectiv pe angajaţi ai fostei SNLO care au aprobat schimbul respectiv de terenuri, dar şi pe notarul care a parafat tranzacţia fără să verifice dacă pe teren există cu adevărat vreo construcţie. Cercetările sunt însă la început şi, deocamdată, par a fi doar o mutare dintr-o partidă de şah în care cel mai bogat afacerist din Motru mizează pe un şah la „regele” din fruntea IPJ Gorj. Matul pe care unul sau altul speră să-l dea pare încă departe, atâta timp cât pe tabla de şah de abia încep să fie identificaţi „pionii” tranzacţiei de la Slivileşti.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: