Rămescu vrea verificarea procurorului Grecu la CSM

Achitarea omului de afaceri Mihai Rămescu în dosarul în care acesta era acuzat de comiterea unor fapte de corupţie îl face pe acesta să vorbească din nou despre „scenariul” care a stat la baza reţinerii sale şi a soţiei sale şi, ulterior, la arestarea sa la domiciliu, acum instanţa găsindu-l nevinovat. Rămescu spune că are dovezi care arată că a fost vânat de procurorul Grecu.

Chiar dacă sentinţa nu e definitivă, prin ea fiind găsit nevinovat şi primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, patronul din Motru spune că întreg dosarul are legătură cu presiunile care erau exercitate asupra sa de fostul şef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, cu care era în conflict, dar şi neînţelegerile pe care le-ar fi avut cu procurorul Laurenţiu Grecu, cel care a instrumentat ancheta.

Rămescu spune că întreg dosarul a fost bazat pe minciuni pe care el a trebuit să le demonteze la instanţa de judecată, motiv pentru care acum doreşte să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii. Omul de afaceri crede că CSM ar trebui să îl tragă la răspundere pe Laurenţiu Grecu, el fiind convins că are suficiente probe prin care să dovedească faptul că procurorul ar trebui sancţionat pentru modul în care a instrumentat dosarul. Acesta susţine că la plângerea pe care o va depune la CSM va anexa şi „dovezi” care ar demonstra faptul că procurorul l-a „vânat” împreună cu fostul şef al IPJ Gorj.

Rămescu a făcut greva foamei acum doi ani împotriva lui Caragea şi a ieşit în stradă împreună cu angajaţii săi, cerând atunci demisia sau demiterea fostului şef al IPJ Gorj. El nu a menţionat însă niciodată, până acum, eventuale probleme pe care le-ar fi putut avea cu procurorul de caz, Laurenţiu Grecu fiind şi el de loc din zona Motru, în cel de-al doilea municipiu al judeţului omul de afaceri derulându-şi cele mai multe din proiectele sale. Rămescu s-a plâns la vremea respectivă şi susţine şi acum că au existat grupuri de interese care au dorit închiderea afacerilor sale, el având la activ câteva sute de salariaţi şi mai multe spaţii comerciale.

Instanţa l-a găsit nevinovat pe Rămescu, dar și pe soția sa, precum și pe primarul Sorin Bucurescu, doar o funcţionară a Primăriei Slivilești fiind condamnată cu suspendare pentru că a modificat cu de la sine putere o hartă despre care spunea că ar conţine o zonă în care nu se mai putea construi. Soții Rămescu erau acuzaţi că au fost despăgubiți pentru o proprietate pe care nu au avut-o şi pe care nu o puteau construi în zona afectată de lucrările miniere, la instanţă lucrurile părând să stea cu totul altfel, cel puțin prin prisma sentinţei date acum de Judecătoria Târgu Jiu.

Sorin Bucurescu a menţionat că el nu e interesat deocamdată decât de rezolvarea problemelor din comună, în perspectiva viitoarelor alegeri, când, probabil, va candida pentru un nou mandat. „Am atâtea pe cap că nu mai mă gândesc la lucrurile astea. Am spus că sunt nevinovat şi uite că am fost şi reţinut şi în arest la domiciliu şi ce să fac? Bine că există instanțe de judecată care ţin cont de probe”, a menționat edilul, anul acesta Bucurescu reușind să încheie şi bătălia cu Agenția Naţională de Integritate, care îl acuza că nu poate justifica peste 100.000 de euro din averea sa. Edilul a câștigat procesul cu ANI după ani de judecată la Craiova şi București, scăpând de acuzaţiile de incompatibilitate.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: