Rampele de acces pentru handicapaţi, făcute la mişto

Directorii instituţiilor publice din Gorj au uitat de persoanele cu dizabilităţi. La multe instituţii nu există rampe pentru persoanele cu handicap locomotor sau dacă există nu pot fi folosite, motiv pentru care aceste persoane nu pot să-şi  cumpere medicamente sau să-şi plătească facturile la utilităţi, fără ajutor.

În zona centrală din municipiul Târgu Jiu, farmacia care este deschisă non stop nu are rampă pentru persoanele cu handicap, la câţiva metri întâlnim o unitate bancară unde persoanele în cărucior nu au acces. Directorii unităţilor unde nu există rampă, deşi legea îi obligă să asigure o cale de acces a persoanelor cu handicap, au găsit repede o explicaţie „Ştim că legea ne obligă să facem rampă dar nu avem cum. Am cerut părerea unui specialist şi ne-a spus clar că punem viaţa în pericol a celor care o folosesc dacă construim rampă pentru că din lipsă de spaţiu ar fi extrem de înclinată“, spune Clara Doman directorul unei unităţi bancare din Târgu Jiu.

Potrivit Clarei Şerbănoiaca directorul Direcţiei pentru Persoanele cu Handicap Gorj rampele au fost făcute de formă „Rampele nu pot fi folosite de către cei cu persoanele cu handicap întrucât sunt foarte înclinate. Imediat cum legea a fost adoptată au început toţi să construiască rampe dar le-au făcut doar pentru a nu primi amendă nu s-au gândit nicio clipă la persoanele cu probleme locomotorii“, precizează Clara Şerbănoaica, directorul Direcţiei pentru Persoanele cu Handicap Gorj.  În Gorj sunt  circa 10.000 de persoane cu handicap.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: