Rapid-Pandurii, fără fani în tribune !

Pandurii au parte de un avantaj major înaintea duelului cu Rapid. Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciul din Giuleşti să se joace fără spectatori! Şi asta după ce fanii Rapidului au ars un steag al Ungariei la meciul de la Cluj cu CFR. Inclusiv premierul Victor Ponta a intervenit pentru sancţionarea vinovaţilor.

La fel ca în primăvara trecută, Rapid-Pandurii se va juca fără fani în tribune şi doar cu femei şi copii. Atunci s-a terminat 2-2, un meci fără miză, dar acum miza e una foarte importantă.

Pandurii nu se bucură

Pe lângă suspendarea terenului pentru un meci rapidiştii trebuie să plătească şi o amendă de 30 de mii de lei. Decizia avantajează clar Pandurii, Rapidul fiind o echipă dependentă de fani. Cu toate astea, gorjenii nu sar în sus de bucurie la aflarea deciziei LPF. „Am mai jucat doar cu femei şi copii în tribune, chiar ultimul meci din Giuleşti în care am reuşit un egal, 2-2. Sperăm ca de data aceasta să câştigăm. Nu ştiu dacă e un avantaj că jucăm fără spectatori, să tragem concluziile după joc. Cu siguranţă jucătorii noştri îşi doreau să joace cu spectatori, aşa e frumos fotbalul. Bine măcar că se permite accesul copiilor şi femeilor. În opinia mea ar trebui date amenzi mai aspre, dar e păcat ca pentru un suporter sau un grup de suporteri care fac gesturi reprobabile, să sufere toată lumea”, spune preşedintele pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Ponta a cerut pedepsirea vinovaţilor !

Decizia a fost luată după ce cu doar 5 zile înaintea duelului de la Budapesta dintre Ungaria şi România, fanii giuleşteni au dat foc unui steag al Ungariei la meciul de la Cluj cu CFR. Inclusiv premierul Victor Ponta a luat atitudine după acest gest care inflamează spiritele între cele două ţări vecine. „Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare Manifestări de acest gen nu îşi au locul în nicio societate europeană a secolului XXI şi cu atât mai puţin într-o arenă sportivă”, a spus deputatul de Gorj.

„Sunt gesturi regretabile, păcat că se întâmplă în 2013. Gesturi care nu fac cinste fanilor rapidişti care au o galerie fantastică, frumoasă şi e păcat de ce s-a întâmplat. Dar pe noi nu ne interesează problemele Rapidului, ci doar ale noastre.”       Eugen Pîrvulescu

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: