Rapid şi Pandurii au oferit un show total

Rapid şi Pandurii au oferit un show total! Eliberate de presiunea obiectivului, cele două echipe au pus în scenă o piesă cu mult peste ceea ce se vede de obicei în liga întâi. Meciul a avut de toate. Patru goluri, răsturnări de scor dar şi ratări uriaşe. În final, le-a oferit pandurilor un punct, al doilea consecutiv în meciurile cu Rapid din Giuleşti.
                
Rapid – Pandurii  2-2 (2-1), Stadion Giuleşti „Valentin Stănescu”, spectatori 2.000.
Au marcat: Grigore (min. 40), Teixeira (43’) / Lemnaru (33’, 71’).
Rapid: Vâtcă – Rui Duarte, Oros, Glauber, Ezequias – Teixeira, Grigore (Roman, 81’), Pavlovic – Deac , Pancu (Herea, 64’), Surdu (Grigorie, 76’). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Rusu (Rada, 59’), Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor (Batin, 52’) – Maxim (Avramescu, 90+1’), Lemnaru, Alex Grigoraş. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Grigore (min. 4), Rui Duarte (11’), Glauber (21’), Deac (67’), Ezequias (80’) / Vlad (28’), Rada (71’), Maxim (77’), Lazar (90+3’).
Arbitri: Cristi Balaj – Octavian Şovre.

Deja vu Galaţi

Rapid Pandurii avea toate premisele unui meci spectacol. Ambele echipe joacă destul de relaxat pe acest final de sezon. Rapidiştii fără presiune după ce au ratat titlul în urma egalurilor cu Mureş şi Mediaş iar pandurii la capătul unui sezon în care aproape şi-au asigurat locul în obiectiv, adică primele 10. După ce au făcut un întreg scandal pe seama prestaţiei lui Robert Dumitru la meciul cu Vaslui, pandurii au avut parte în Giuleşti de unul din cei mai respectaţi arbitri din România, Cristi Balaj. Primele 20 de minute au consemnat un Rapid precaut şi nişte panduri chitiţi să facă posesie indiferent unde ar juca. Teixeira şi Pancu i-au dat ceva emoţii lui Lazar, titularizat în locul lui Mingote care gafase cu Vasluiul. Lipsa meciurilor s-a văzut la Lazar care a ieşit greşit pe o centrare dar mingea a ştersa bara. Pandurii au dat lovitura în minutul 33 după centrarea lui Unguruşan, lipsa de reacţie a lui Glauber şi instinctul de vârf veritabil al lui Lemnaru. A fost astfel al şaptelea gol stagional al lui Lemnaru, care bate însfârşit recordul celebru al lui Vintilescu de 6 goluri într-un singur sezon. La fel ca la Galaţi însă, trupa lui Grigoraş a avut parte de un scenariu horror pe final de repriză. Apărarea fragilă a pandurilor a dat iar chix. Mai întâi Vlad nu a recţionat deloc la o centrare care a dus la golul egalizator în urma unei combinaţii superbe între Grigore şi Surdu cu primul la finalizare. Gorjenii au acuzat şocul şi au încasat imediat şi al doilea gol după o ezitare în defensivă şi o reluare de manual a lui Teixeira. Practici finalul de repriză de coşmar de la Galaţi s-a repetat cu largul concurs al unei apărări visătoare.

Lemnaru, de neoprit !
Pandurii s-au găsit astfel din nou în postura de a alerga pentru egalare. Grigoraş a forţat cu Batin dar tot rapidiştii au trecut pe lângă gol. Glauber a ratat însă incredibil ţinta din doar câţiva metri după ce fusese scăpat din marcaj. Gorjenii au trecut şi ei pe lângă gol după un contraatac şcoală şi un şut puternic dar peste al lui Grigoraş. Deac putea face 3-1 dar a preferat să fie egoist şi să nu-i paseze lui Surdu într-o situaţie de 2 contra Viera. Şi cum ocaziile se răzbună, pandurii au dat lovitura imediat prin acelaşi Lemnaru care a înscris simplu după centrarea lui Batin. Perfectă şi reacţia asisitentului Şovre care a lăsat jocul să continue după faza la limită. Grigoraş cel mic a fost la iniţiativa a încă două faze periculoase. Mai întâi a centrat imprecis pentru Lemnaru şi Batin care aşteptau în careu iar apoi a executat bine o lovitură liberă dar Batin a ratat incredibil cu capul din doar 6 metri! Lemnaru a fost aproape de un hat-trick de senzaţie dar s-a încurcat în minge după ce a încercat să-l dribleze pe Vâtcă. S-a încheiat până la urmă 2 la 2, rezultat just la modul cum s-a desfăşurat meciul din Giuleşti.

8 – goluri are Lemnaru în acest sezon, cu 2 mai mult decât vechiul record al lui Vintilescu, stabilit în urmă cu 6 sezoane

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: