Raport către FMI: Privatizarea CE Oltenia, obiectiv încă neîndeplinit

Mediafax a prezentat ieri scrisoarea trimisă de Guvernul Ponta către FMI, prin care cabinetul de la Bucureşti recunoaşte că nu a îndeplinit mai mult de jumătate din angajamentele către FMI, dar cere mai multe derogări la acord. Interesant este că guvernul susţine în scrisoare că privatizarea majoritară a CE Oltenia a fost un obiectiv, dar care nu a fost îndeplinit.

La capitolul obiective neîndeplinite se numără şi privatizarea majoritară a CE Oltenia. „Alte neîndepliniri sunt (…) semnarea contractului cu consultantul juridic şi de tranzacţie pentru privatizarea majoritară a complexului Oltenia, finalizarea unei definiri detaliate şi a structurii arhitecturii sistemului integrat de raportare contabilă şi plăţi de trezorerie, lansarea de oferte publice pentru acţiunile deţinute de stat la Romgaz şi Hidroelectrica”, se arată în scrisoarea guvernului către Fondul Monetar Internaţional.

Singurele angajamente prezentate ca fiind îndeplinite sunt cele legate de lansarea licitaţiei pentru o ofertă publică secundară de 15% din acţiunile deţinute de stat la Transgaz,semnarea unui contract cu un consultant de tranzacţie pentru o ofertă publică iniţială de 15% din capitalul social al complexului Oltenia, limita garanţiilor bugetului general consolidat, neacumularea de arierate externe la plată, plafonul soldului operaţional al principalelor companii de stat, limita execuţiei programului PNDI, publicarea situaţiilor financiare la zi ale tuturor spitalelor publice pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii“, scrie Mediafax, citind din scrisoarea FMI. Executivul asigură însă că "se întreprind măsuri corective" de îndeplinire a obiectivelor programului şi solicită derogări pentru criteriile de performanţă neîndeplinite, astfel încât ultimele două evaluări să poată fi finalizate, insistând cu argumentul "performanţei realizate de noi în cadrul programului" şi măsurile corective adoptate.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: