Răspuns în bătaie de joc de la Ministerul Energiei

Deputatul de Gorj Niculina Mocioi a formulat o interpelare la Ministerul Energiei cerând demisia lui Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, aflat în poziţia de inculpat pentru fapte petrecute în cadrul companiei, iar răspunsul este de-a dreptul jignitor. Practic, Ministrul Energiei, Andrei Gerea, se preface că nu înţelege ce anume este întrebat şi răspunde cu informaţii legate de unele măsuri ale managementului CE Oltenia.

Ministerul Energiei este o instituţie care se face preş în faţa ilegalităţilor făcute de premierul Victor Ponta şi directorul Laurenţiu Ciurel la CE Oltenia. „Vă rog să îmi comunicaţi poziţia Ministerului pe care dvs îl coordonaţi, ce veţi alege, salvarea CE Oltenia sau salvarea managerului intrat în sfera penalului, Laurenţiu Ciurel“, se arată în interpelarea deputatului Mocioi.

Răspunsul la interpelarea formulată de Niculina Mocioi, care vorbeşte despre dosarul Turceni-Rovinari, despre prejudiciul creat companiei chiar de cel care este acum director- Laurenţiu Ciurel- jigneşte inteligenţa. Practic, Ministerul ignoră complet întrebările despre dosar, prejudiciul de 5,6 milioane de euro şi enumără performanţele actualului manager Ciurel. Adică: transferul Berbeştiului la CET Govora, disponibilizarea a 2000 de oameni, precum şi stabilirea caietului de sarcini pentru angajarea unui consultant care să restructureze CE Oltenia. La final, Ministrul Energiei Andrei Gerea spune că orice schimbare a managerului se face de către Consiliul de Supraveghere. Schimbări au fost în Consiliul de Supraveghere recent, pentru că doi membri - Alin Chiţu şi Felicia Răcăşanu - au îndrăznit să ceară răspunsuri cu privire la faptul că CE Oltenia nu se constituie parte civilă în procesul de corupţie Turcemi- Rovinari.

ÎNTREBARE

O întrebare pe acelaşi subiect, menţinerea lui Ciurel în funcţie deşi a prejudiciat CE Oltenia, fiind şi un proces pe rol, a făcut şi deputatul Scarlat Iriza. Va fi interesant de văzut ce răspuns va primi acesta.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: