Rata şomajului a depăşit pragul de 10%

Peste 700 de gorjeni vor rămâne fără un loc de muncă chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre aceştia se numără şi 80 de angajaţi ai Complexului Energetic Turceni. Rata şomajului a atins în Gorj 10,2%.

Cele mai multe disponibilizări vor avea loc la SC Hidroconstrucţia, care a anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă concedierea a 280 de persoane şi Minprest, de unde vor fi daţi afară 200 de angajaţi. În prezent rata şomajului în Gorj este aproape dublă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “Şase angajatori din judeţul Gorj au anunţat că vor disponibiliza un număr de 714 persoane în lunile noiembrie şi decembrie. Rata şomajului a crescut semnificativ în Gorj. Astfel, dacă în luna noiembrie a anului trecut în judeţul Gorj rata şomajului era de 5,3% cu un număr de 7.860 de şomeri, anul acesta este mult mai mare respectiv 10,2%, cu un număr de 15.060 de şomeri„ precizează Ana Maria Niculescu purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Printre angajatorii care au anunţat disponibilizări în perioada următoare se numără şi  Complexul Energetic Turceni. “Avem în program disponibilizarea a 150 de persoane, în luna octombrie a intrat în şomaj prima tranşă de respectiv 70 de persoane, iar în decembrie urmează a fi daţi afară şi restul de 80 de salariaţi”, spune Marian Motocu director CE Turceni. Judeţul Gorj ocupă în prezent locul nouă pe ţară în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: