Răuţ comentează de la Covasna tăierile de salarii din CE Oltenia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia lucrează la reducerea salariilor personalului de execuţie, fapt confirmat de directorul de Resurse Umane. Ion Răuţ spune că atunci când s-a vorbit de reducerea salariilor personalului TESA nu s-a făcut distincţie între personalul de conducere şi cel de execuţie, măsura urmând să fie aplicată pentru aproximativ 2300 de angajaţi. Răuţ a făcut aceste precizări prin telefon de la Covasna, unde se află la tratament.

Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a confirmat faptul că vor fi tăiate salariile inginerilor, economiştilor şi informaticienilor. Acesta a precizat că măsura a fost luată încă de la vremea când s-a vorbit de reducerea salariilor personalului TESA, în această categorie incluzându-se aproximativ 2300 de salariaţi. „Nu e noutate faptul că se reduc salariile inginerilor, economiştilor şi informaticienilor. Încă din momentul proiectării măsurii de reducere a salariilor s-a spus foarte clar că este vizat personalul TESA. În această categorie intră toată TESA, nu numai persoanele cu funcţii de conducere, dar şi cei cu funcţii de execuţie. Este vorba de vreo 2300 de angajaţi, iar dintre aceştia doar aproximativ 700 aveau funcţii de conducere. Nu s-a făcut distincţie între personalul de conducere şi cel de execuţie”, a declarat Ion Răuţ.

În ceea ce priveşte măsurile dispuse de ITM, după controlul efectuat la CE Oltenia, Răuţ spune că nu ştie ce decizii au fost luate de către conducerea Complexului, întrucât se află în concediu de odihnă, până la începutul săptămânii viitoare, fiind plecat în staţiune la Covasna. „Procesul verbal al ITM-ului a apărut la patru zile de la plecarea mea în concediu. Nu ştiu dacă s-a luat vreo decizie punctuală. Aveam concediul programat din luna noiembrie a anului trecut şi am plecat la tratament în staţiunea Covasna”, a precizat Ion Răuţ.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: